Είναι η crème de la crème των παγωτών.

Μια ιαπωνική εταιρεία παγωτού συγκέντρωσε μερικά από τα πιο σπάνια και πολυτελή συστατικά και τα μετέτρεψε στο πιο ακριβό παγωτό του κόσμου – με τιμή 6.696 δολάρια ανά μερίδα.

Η ιαπωνική μάρκα Cellato πέτυχε το πιο ακριβό παγωτό στον πλανήτη, με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες να ανακοινώνουν τη νίκη τους στο ρεκόρ γαλακτοκομίας για τη γεύση με την ονομασία “Byakuya”.
Το πανάκριβο γλυκό είναι φτιαγμένο από λευκή τρούφα που καλλιεργείται στην Άλμπα της Ιταλίας, μια σπάνια λιχουδιά που κοστίζει περίπου 6.905 δολάρια ανά λίβρα.

Το διακεκριμένο επιδόρπιο περιλαμβάνει επίσης Parmigiano Reggiano και ίζημα σάκε (ή sake kasu), ένα υποπροϊόν της ιαπωνικής παραγωγής σάκε που είναι, πράγματι, αλκοολούχο (8%).

Το Cellato ανέπτυξε τη γεύση με τον Tadayoshi Yamada, τον επικεφαλής σεφ του φημισμένου εστιατορίου RiVi της Οσάκα, ο οποίος φέρεται να αναζητούσε να συνδυάσει ευρωπαϊκές και ιαπωνικές γεύσεις για μια μοναδική γεύση.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Guinness, χρειάστηκε πάνω από ενάμιση χρόνο για να τελειοποιηθεί η γεύση, με «πολλές δοκιμές και λάθη για να επιτευχθεί η σωστή γεύση», σύμφωνα με εκπρόσωπο της Cellato.

«Η επίτευξη ενός τίτλου στα Guinness World Records έκανε την προσπάθεια να αξίζει τον κόπο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Cellato στο Guinness World Records, η ομάδα του οποίου το περιέγραψε ως μια «ένδοξη γευστική εμπειρία» που «γεμίζει το στόμα και τη μύτη σας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Cellato σχεδιάζει να κυκλοφορήσει προϊόντα με άλλους συνδυασμούς πολυτελών συστατικών, όπως σαμπάνια και χαβιάρι.