Τραγούδια των Αρίθα Φράνκλιν και Public Enemy στην κορυφή λίστας με τα καλύτερα όλων των εποχών

Τραγούδια των Αρίθα Φράνκλιν και Public Enemy κυριαρχούν στη λίστα των 500 καλύτερων τραγουδιών όλων των εποχών του Rolling Stone.

Το περιοδικό κυκλοφόρησε για τελευταία φορά το Top 500 το 2004 και παρέμεινε ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα άρθρα στην ιστορία του, με εκατοντάδες εκατομμύρια views στην ιστοσελίδα του.

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης, η λίστα ανανεώθηκε για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια. «Περίπου 4.000 τραγούδια ψηφίστηκαν», όπως αναφέρει το Rolling Stone για τη διαδικασία ψηφοφορίας. τη λίστα του 2004 κυριαρχούσαν rock και soul τραγούδια, ενώ στη νέα υπάρχουν περισσότερα hip hop, modern country, indie rock, latin pop, reggae και R&B. Συνολικά 254 τραγούδια δεν είχαν συμπεριληφθεί στην παλιά λίστα.

Το τραγούδι «Respect» της Αρίθα Φράνκλιν (1967) βρίσκεται στην κορυφή του Top 500. Το «Fight the Power» (1989) των Public Enemy είναι στη δεύτερη θέση. Στα πρώτα δέκα τραγούδια συμπεριλαμβάνονται επιτυχίες από διάφορα μουσικά είδη, των Μπομπ Ντίλαν, Nirvana, Beatles,  Μάρβιν Γκέι και Μissy Elliott.

Τα δέκα πρώτα τραγούδια 

1.«Respect» – Αρίθα Φράνκλιν 

2.«Fight The Power» – Public Enemy 

3.«A Change Is Gonna Come» – Sam Cooke 

4.«Like A Rolling Stone» – Μπομπ Ντίλαν

5.«Smells Like Teen Spirit» – Nirvana 

6.«What’s Going On» – Μάρβιν Γκέι

7.«Strawberry Fields Forever» – The Beatles 

8.«Get Ur Freak On» – Missy Elliott

9.«Dreams» – Fleetwood Mac

10.«Hey Ya!» – Outkast

Start typing and press Enter to search