Ο Ουίλιαμ με την Κέιτ και ο Χάρι με τη Μέγκαν περπάτησαν ξανά μαζί ανάμεσα στον κόσμο, στις εκδηλώσεις μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, με τη συμφιλίωσή τους να ικανοποιεί το λαϊκό αίσθημα αλλά να μην πείθει.
Οι προβλέψεις πως η ανακωχή δε θα κρατούσε πολύ επιβεβαιώνονται, και τα βρετανικά ΜΜΕ λένε πως ο Χάρι είναι συντετριμμένος. Ο λόγος φαίνεται σε φωτογραφίες: στη μια με τα διακριτικά της βασίλισσας και στην άλλη χωρίς τα διακριτικά στην στολή του. Ο Ουίλιαμ τον ξήλωσε, αναφέρουν τα ΜΜΕ της Βρετανίας.

Οι θεατές με «αετίσια ματιά» παρατήρησαν ότι το «ER» έλειπε από τους ώμους του Χάρι, ενώ «ο ντροπιασμένος πρίγκιπας Άντριου φορούσε πλήρη στρατιωτική στολή με τα αρχικά της Αυτού Μεγαλειότητας κατά τη διάρκεια της τελετουργίας στο Γουεστμίνστερ Χολ το Σάββατο» παρατήρησε η εφημερίδα Express.

«Το πλήγμα στον δούκα του Σάσεξ χειροτέρεψε περαιτέρω από το γεγονός ότι στον πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε από τα βασιλικά καθήκοντα, του επετράπη να κρατήσει το βασιλικό λογότυπο στη στολή του κατά τη διάρκεια μιας προηγούμενης αγρυπνίας που έγινε για την αείμνηστη μονάρχη. Αλλά υπήρξε σύγχυση ως προς το σκεπτικό πίσω από την κίνηση. Η Express.co.uk κατανοεί ότι η απουσία των αρχικών οφείλεται στους κανονισμούς ενδυμασίας, σε αντίθεση με την άμεση απαξίωση του πρίγκιπα».
Στα social media γίνεται χαμός αφού την ίδια ώρα επετράπη στον πρίγκιπα Άντριου να φέρει το βασιλικό σύμβολο.
«Ο Χάρι δεν είναι καλύτερος από την Μέγκαν, οι δυο τους είναι τόσο κακοί όσο ο ένας και ο άλλος, κάνουν λεφτά πετώντας στα σκουπίδια την βασιλική οικογένεια, είναι κατά την γνώμη που τελείως ατιμωτικό που είναι εκεί και προσπαθούνε να τα συμβιβάσουν είναι η ώρα να σταματήσουν να είναι άπληστοι», ανέφερε η δημοσιογράφος Σόφι Ελσγουορθ.

Αισθάνθηκε συντετριμμένος, γράφουν τα βρετανικά μέσα παρουσιάζοντας τους δυο πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, με στρατιωτικές στολές στα δύο άκρα του φέρετρου της γιαγιάς τους.
«Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να σκέφτηκε να φορέσει ένα πρωινό κοστούμι για να αποφύγει την «ταπείνωση» καθ’ όλη τη διάρκεια της αγρυπνίας που έκαναν τα εγγόνια της βασίλισσας στο Γουεστμινίστερ Χολ το βράδυ του Σαββάτου» τόνισε η WD News.

Ο Χάρι, είναι το βασιλικό μέλος που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά τη διάρκεια δύο περιοδειών του στον πόλεμο στο Αφγανιστάν και όμως αν και πολλοί Βρετανοί λένε πως αυτός άξιζε περισσότερο από τον καθένα να φοράει την στολή του δεν είχε άδεια να φορέσει στρατιωτική στολή αυτή την εβδομάδα, καθώς δεν είναι πλέον εν ενεργεία μέλος της βασιλικής οικογένεια.
Ρήξη στην σχέση Ουίλιαμ & Χάρι

Μόνο για μια στιγμή ήταν σαν να γυρνούσα το ρολόι πίσω. Ο Ουίλιαμ και ο Χάρι, δίπλα – δίπλα με τις συζύγους τους, εκπέμπουν το είδος της καλής θέλησης που όλοι κάποτε θεωρούσαν δεδομένο.

Ήταν σχεδόν σαν να είχε επιστρέψει, με κάποιο τρόπο, αυτός ο αδελφικός δεσμός στοργής που απουσίαζε τόσο καταστροφικά τα τελευταία δύο χρόνια.

Φυσικά ήταν άβολο και μερικές φορές και οι δύο έδειχναν πιεσμένοι, με τον Χάρι να διστάζει ιδιαίτερα καθώς τίμησαν τη μνήμη της γιαγιάς τους χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους και βλέποντας τα λουλούδια έξω από τις πύλες του Κάστρου του Ουίνδσορ το απόγευμα του Σαββάτου.

Χρειάστηκε κυριολεκτικά βασιλική εντολή από τον βασιλιά Κάρολο που του επέτρεψε να φορέσει τη στολή για την αγρυπνία μέσα στο παλάτι του Γουεστμινίστερ Χολ.

Κάποιοι λένε πως ήταν τιμωρία παρά διευκόλυνση, αφού ο δούκας του Σάσεξ αισθάνθηκε ταπεινωμένος όταν πληροφορήθηκε πως η στολή του δεν θα είχε τα αρχικά της γιαγιάς του.

Ο πρίγκιπας Χάρι «συντετριμμένος» καθώς ο «ER» αφαιρέθηκε από τη στολή του εν μέσω ενδείξεων για «άβολες στιγμές» με τον Ουίλιαμ.

Πίσω από αυτή την απόφαση υπάρχει ένα έντονο παρασκήνιο, τα δυο αδέλφια δεν μιλιούνται και οι κοινές τους εμφανίσεις ήρθαν χάρη σε ένα SMS που τους ανάγκασε να ξαναέρθουν κοντά, αφού στο Μπαλμόραλ δεν είπαν κουβέντα. Δεν είναι τυχαία η εικόνα με τους πρίγκιπες ξανά μαζί μετά από 2,5 χρόνια αποξένωσης, καβγάδων και διαφωνιών.

Στο Μπαλμόραλ, Ουίλιαμ και Κάρολος πήγαν στο σπίτι του βασιλιά στο Μπίρκχολ στη Σκωτία, αντίθετα ο Χάρι έμεινε με την υπόλοιπη οικογένεια στο Μπαλμόραλ. Άλλωστε, η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν εκεί, κάτι που έγινε με παρέμβαση του Καρόλου, αφού δεν ανήκε στον στενό κύκλο της οικογένειας και έτσι παρότι η ίδια ήθελε να πάει δεν την άφησαν.

Ακόμα και στο φαγητό δεν κάθισαν στο ίδιο τραπέζι στο Μπαλμόραλ, σε ένα τραπέζι έφαγε ο Κάρολος με τον διάδοχο του και σε άλλο όλοι οι υπόλοιποι.
Πώς φτάσαμε στην κοινή εμφάνιση του Σαββάτου

Όλα ξεκίνησαν από μια πρωτοβουλία του Ουίλιαμ δεν μίλησε όμως με τον Χάρι, αντίθετα απλά του έστειλε ένα sms, μάλιστα πηγές του παλατιού λένε πως η συνάντηση καθυστέρησε κοντά μια ώρα γιατί τα δυο αδέλφια διαπραγματεύονταν πως θα βγουν στον κόσμο μαζί.

Οι ίδιες πήγες λένε πως τώρα τα δυο αδέλφια δεν είναι τόσο μαλωμένα όσο στην κηδεία του Φίλιππου, όταν ο Ουίλιαμ και ο Χάρι δεν περπατούσαν δίπλα-δίπλα. Τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει, αλλά δεν είναι τόσο έντονος ο θυμός και μπορούν να συνυπάρξουν.

Η δυσπιστία όμως δεν έχει σταματήσει πολλοί περιμένουν απλά την σταγόνα που θα κάνει και πάλι το ποτήρι να ξεχειλίσει και αυτό λένε θα γίνει αμέσως μόλις τελειώσει η περίοδος του πένθους.

Πως να ξεχάσει άλλωστε ο Ουίλιαμ πως ο Χάρι του έκλεισε το τηλέφωνο , όταν ήρθε αντιμέτωπος με καταθέσεις μαρτύρων που παρουσίαζαν την Μέγκαν Μαρκλ ως μοχθηρή γυναίκα που κακομεταχειρίζονταν το προσωπικό.

Λέγεται πως πρίγκιπας Ουίλιαμ «που ήδη δεν συμπαθούσε και πολύ την νύφη του», θύμωσε τόσο πολύ με τον Χάρι που όταν του έκλεισε το τηλέφωνο πήγε να βρει και να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τον Χάρι.