Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου του δίχρονου Εμίλ από τη Γαλλία με βάση το κρανίο και τα υπόλοιπα οστά του παιδιού που εντοπίστηκαν πρόσφατα

Οι αρχές δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν εάν ο θάνατος του Εμίλ, οστά του οποίου εντοπίστηκαν από περιπατητή στο χωριό Βερνέ στις Γαλλικές Άλπεις, προέρχεται από δυστύχημα ή επρόκειτο για δολοφονίαΣτο κρανίο του παιδιού εντοπίστηκαν τραύματα όπως μικρά σπασίματα και ραγίσματα, τα οποία όμως δημιουργήθηκαν μετά θάνατον, ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη δαγκωμάτων πιθανώς από ένα ή περισσότερα ζώα. Στα οστά που έχουν περισυλλεχθεί δεν έχουν παρατηρηθεί τραυματισμοί που να προκλήθηκαν ενώ το παιδί βρισκόταν εν ζωή. Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι από το από το κρανίο του παιδιού έλειπε η άνω σιαγόνα, όπως επίσης και ότι τα οστά που βρέθηκαν δεν είχαν προηγουμένως θαφτεί στο έδαφος αλλά ήταν εκτεθειμένα στις μετεωρολογικές συνθήκες..

Τρεις μέρες μετά τον εντοπισμό των οστών, δεν έχουν εντοπιστεί στοιχεία τα οποία να μπορούν να «δείξουν» την αιτία του θανάτου του αγοριού. «Μεταξύ της πτώσης, ενός ατυχήματος και της δολοφονίας, δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε για μία πιο πιθανή υπόθεση έναντι της άλλης», επέμεινε ο εισαγγελέας της Αιξ-αν-Προβάνς, Ζαν-Λικ Μπλασόν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την Τρίτη. Σχετικά με τον περιπατητή που βρήκε το κρανίο και μερικά οστά, η δικαστής διευκρίνισε ότι τα είχε βάλει «προσεκτικά» σε μια πλαστική σακούλα πριν επιστρέψει στο σπίτι και καλέσει τη χωροφυλακή. Τα υπόλοιπα οστά του παιδιού δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής.

Υπόθεση Εμίλ: Εντοπίστηκαν και ρούχα του παιδιού κοντά στα οστά

Χθες Τρίτη, ανακοινώθηκε πως εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσε ο Εμίλ όταν εξαφανίστηκε κοντά στο σημείο που είχε βρεθεί το κρανίο και οστά του παιδιού

Πρόκειται για το μπλουζάκι, τα παπούτσια και το σορτς που φορούσε ο Εμιλ την ημέρα που εξαφανίστηκε. Βρέθηκαν σκορπισμένα σε μια μικρή περιοχή περίπου 150 μέτρα από το σημείο όπου βρέθηκαν τα λείψανά του.

Ο Εμίλ, ο οποίος ήταν δυόμισι ετών, βρισκόταν στο χωριό Βερνέ στη νοτιοανατολική Γαλλία για λίγες μόνο ώρες, πριν εξαφανιστεί. Είχε πάει να μείνει στο εξοχικό του παππού και της γιαγιάς του στο χωριό 25 κατοίκων σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις πλαγιές των Γαλλικών Άλπεων. Για τελευταία φορά είδαν το παιδί γείτονες της οικογένειας που περπατούσαν στον μοναδικό δρόμο του χωριού. Φορούσε κίτρινο μπλουζάκι και λευκό σορτς, στις 17:15 το απόγευμα, εκείνο το Σάββατο, 8 Ιουλίου 2023. Παρά τις πολυήμερες και εκτεταμένες έρευνες σε όλη την περιοχή, δεν είχε βρεθεί κανένα ίχνος του αγοριού μέχρι το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, όταν η πεζοπόρος εντόπισε το κρανίο του.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η περιοχή που εντοπίστηκαν τα λείψανα είχε ερευνηθεί προσεκτικά, όμως τελικά η αστυνομία εξέφρασε αμφιβολίες για το αν είχαν ελέγξει «σπιθαμή προς σπιθαμή» το σημείο.