Φωτιά σε Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσο: Μάχη για να οριοθετηθεί – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν επίγεια και εναέρια μέσα της πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε στη Σταμάτα και η οποία κατέκαψε δάσος και σπίτια. Όπως είπε o αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης, “η φωτιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ύφεση. “Δεν μας ευνόησε στην αρχή ο δυνατός άνεμος και το ανάγλυφο της περιοχής με πυκνή βλάστηση και διάσπαρτα σπίτια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να υην οριοθετήσουν, το έχουν καταφέρει στο μεγαλύτερο μέρος “.Το ΕΚΑΒ έχει τεθεί σε ετοιμότητα με τέσσερα ασθενοφόρα να βρίσκονται στην περιοχή, για προληπτικούς λόγους. Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, Γιάννης Καλαφατέλης έχει ήδη πραγματοποιηθεί η εκκένωση του οικισμού “Γαλήνη”, ενώ γίνεται και ενημέρωση για εκκένωση σπιτιών που βρίσκονται δίπλα στη Λεωφόρο Δροσιάς-Σταμάτας. “Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου”, δήλωσε ο κ. Καλαφατέλης.

Λίγο πριν τις 2μ.μ., στους κατοίκους εστάλη και μήνυμα από το 112 καλώντας όσους βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή της Σταμάτας και της Ροδόπολης να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Λίγο αργότερα, μήνυμα από το 112 έφτασε και στους κατοίκους των γύρω περιοχών, όπως Εκάλης και Δροσιάς, εκτός από αυτούς της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου. Να σημειωθεί πως, υπήρξε νέα ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Αυτή την ώρα, στο σημείο επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Start typing and press Enter to search