Φωτιά στη Βούλα: Σε ύφεση οι φλόγες – Ενισχυμένες οι δυνάμεις, επιχειρούν και εναέρια μέσα

Σε ύφεση είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Γλυφάδα και επεκτάθηκε στη Βούλα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η εικόνα στο σημείο είναι σαφώς βελτιωμένη και από το πρωί έχουν ριχτεί στη μάχη και τα εναέρια μέσα.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.
Ειδικότερα, αυτή την ώρα επιχειρούν κατάσβεση 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α.

Δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο κάνουν ρίψεις νερού από αέρος, ενώ άλλο ένα ελικόπτερο λειτουργεί ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.
Χθες, τρεις πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι δύο με τραύματα και ο τελευταίος με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι φλόγες προκάλεσαν ζημιές σε τουλάχιστον 20 σπίτια στη Βούλα, όπου δόθηκε εντολή εκκένωσης πέντε περιοχών για την προστασία των κατοίκων.
Συγκεκριμένα, η εντολή αφορούσε:

Πανόραμα
Νέα Κάλυμνος
Εξοχή
Δίλοφο
Χέρωμα

Τελικώς, ωστόσο χρειάστηκε η εκκένωση μόνο του Πανοράματος και της συνοικίας Χέρωμα. Συναγερμός σήμανε και για γηροκομείο της περιοχής και τα παιδικά χωριά SOS.

Τρία εκ των σπιτιών που βρέθηκαν στο διάβα της φωτιάς έχουν μεγάλες ζημιές καθώς οι φλόγες μπήκαν μέσα, ενώ καταστράφηκαν και τέσσερα οχήματα. Η φωτιά, επίσης, κατέκαψε πάρκα, άλση και παιδικές χαρές.

Start typing and press Enter to search