Νέα επεισόδια προκαλούνται από τους Ρομά, αυτήν τη φορά στο Σχιστό Κορυδαλλού. Φωτιές μαίνονται στους δρόμους, οι διαμαρτυρόμενοι – μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη – καίνε κάδους και λάστιχα, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους σκουπιδιών στην οδό Δερβενακίων.
Σε εκτροπές της κυκλοφορίας στην Περιφερειακή Αιγάλεω και το Σχιστό Κορυδαλλού έχει προχωρήσει η Τροχαία. Κλειστή είναι, ειδικότερα, η περιφερειακή Αιγάλεω από τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ μέχρι τα διυλιστήρια, και στα δυο ρεύματα, άλλα και η οδός Δερβενακίων στο Σχιστό Κορυδαλλού.
Λόγω των μέτρων της τροχαίας η Αττική Οδός ενημερώνει πως τελευταία έξοδος προς Σκαραμαγκά είναι η Λεωφόρος ΝΑΤΟ.
Για ακόμη ένα 24ωρο οι Ρομά προχωρούν σε εκτεταμένα επεισόδια, ενώ και το βράδυ της Τετάρτης λόγω των διαμαρτυριών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος προκλήθηκαν προβλήματα όπως διακοπές στην κυκλοφορία και ανατροπές δρομολογίων στα μέσα συγκοινωνίας.
Υπενθυμίζεται, δε, ότι την Τρίτη στο Μενίδι – κατά τα επεισόδια από τους Ρομά – τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, οι τέσσερις από σκάγια.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ

Με εντατικό ρυθμό η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να εξαρθρώσει εστίες παραβατικότητας στη Δυτική Αττική. Επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής κατά την εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της ΓΑΔΑ που πραγματοποιείται από το πρωί σε Ζεφύρι, Μενίδι, Άνω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου, με αφορμή τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και οι επτά συλλήψεις αφορούν κατοχή ναρκωτικών, τη στιγμή που έγιναν και 25 κατ’ οίκον έρευνες, ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.
Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελείται από την ΓΑΔΑ, με την συμμετοχή διμοιριών ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών, καθώς και ελικοπτέρου, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι και δύο οχημάτων ρίψης νερού, («Αίαντες»), ενώ σε επιφυλακή είναι και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Αφορμή έδωσαν οι επιθέσεις από ομάδες Ρομά, ακόμα και με πυροβολισμούς, εναντίον αστυνομικών, καθώς και σε δύο άτομα στην περιφερειακή Αιγάλεω, εμπρησμό σε λεωφορείο, αλλά και η πυρκαγιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, η οποία προκάλεσε και την ενεργοποίηση του 112, λόγω των τοξικών καπνών.
Στα Άνω Λιόσια, από τις 10:00 το πρωί, αστυνομικοί των ΕΚΑΜ, των ΟΠΚΕ καθώς και διμοιρίες των ΜΑΤ συνοδεία περιπολικών επιχειρούν μέσα στον καταυλισμό και κάνουν έρευνες σε σπίτια προκειμένου να εντοπίσουν τους ταραξίες και τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στο λεωφορείο του ΟΑΣΑ στη λεωφόρο Φυλής

Καταστροφές από ρομά στο Μενίδι
Η επιχείρηση διεξάγεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή επικρατεί αναβρασμός με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη.
Από την οργή των νεαρών Ρομά δεν γλίτωσαν ούτε τα αστικά λεωφορεία. Οι διαδηλωτές εκτός από το λεωφορείο που πυρπόλησαν στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής με την οδό Ιουστινιανού επιτέθηκαν με πέτρες και σε δεύτερο λεωφορείο προκαλώντας σοβαρές, υλικές ζημιές και σπάζοντας τα τζάμια.
Τα τελευταία 24ωρα, Ρομά που διαμαρτύρονται για τον βαρύ τραυματισμό 16χρονου από σφαίρα όπλου αστυνομικού μετά από καταδίωξη στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, έχουν επιδοθεί σε μπαράζ καταστροφών. 

Χαρακτηριστικά όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης (7/12) με ομάδες Ρομά να εισβάλλουν σε επιχειρήσεις με ελαστικά στη λεωφόρο Νάτο στον Ασπρόπυργο στις οποίες έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κοκτέιλ φωτιάς και ρύπων που υποχρέωσε τις αρχές να στείλουν μήνυμα από το 112 προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για τον κίνδυνο από τους καπνούς των καμμένων ελαστικών.

Με παρόμοιο τρόπο έδρασαν Ρομά και στο Κορδελιό, επίσης το βράδυ της Τετάρτης, όταν χτύπησαν και τραυματίσαν εργαζομένους σε κατάστημα εστίασης επειδή τους είπαν ότι υπήρχε διαθέσιμο τραπέζι.

Σε αυτό το πλαίσιο μεγαλύτερο προβληματισμό προκαλεί αφενός η πρόθεση των Ρομα να πραγματοποιήσουν μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να απολογηθεί ο 32χρονος αστυνομικός, και αφετέρου η δήλωση ξαδέρφου του 16χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» ότι «θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας» σε περίπτωση κατά την οποία δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός.