Ψητά λαχανικά με μουστάρδα, πορτοκάλι και μέλι

Μια πολύχρωμη και πολύ γευστική γαρνιτούρα για το ψητό κρέας. Πατάτες, κρεμμύδια, καρότα και παντζάρια μπαίνουν στο φούρνο με ένα μείγμα από ελαιόλαδο, μουστάρδα, μέλι και χυμό πορτοκαλιού και βγαίνουν μελωμένα και λαχταριστά. Ό,τι πρέπει για το οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 4 κρεμμύδια
  • 4 παντζάρια
  • 4 καρότα
  • 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 125 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και κόψτε τα λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια και το λεμόνι στη μέση. Βάλτε τα στο ταψί και αλατοπιπερώστε τα.
  2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και τη μουστάρδα.
  3. Ρίξτε το μείγμα στα λαχανικά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 45 λεπτά.

Start typing and press Enter to search