Όσκαρ 2022: Πιθανό ο Γουίλ Σμιθ να κληθεί να επιστρέψει το βραβείο

Ο Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός, στιχουργός και ράπερ Γουίλ Σμιθ μπορεί να κληθεί να επιστρέψει το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού έπειτα από το χαστούκι που έδωσε, σε ζωντανή σύνδεση, στον παρουσιαστή της τελετής απονομής των Όσκαρ Κρις Ροκ, αφήνοντας άναυδο όλο τον κόσμο. 

Σύμφωνα με τη The Post, η  Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία απένειμε τα βραβεία Όσκαρ ,τα ξημερώματα στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες, έχει αυστηρές οδηγίες στον κώδικα δεοντολογίας της.

Ανώτατη πηγή του Χόλυγουντ δήλωσε στη The Post ότι «είναι βασικά επίθεση. Όλοι ήταν τόσο σοκαρισμένοι στην αίθουσα. Ήταν τόσο άβολα».

«Νομίζω ότι ο Γουίλ δεν θα ήθελε να δώσει πίσω το Όσκαρ του, αλλά ποιος ξέρει τι θα συμβεί τώρα», πρόσθεσε η ίδια πηγή. 

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών κυκλοφόρησε έναν κώδικα συμπεριφοράς, το 2017, στον απόηχο του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης που έπληξε τον κλάδο.

Ο κώδικας αυτός τονίζει τη σημασία της «τήρησης των αξιών της Ακαδημίας»,  όπως η ένταξη, η προώθηση υποστηρικτικών περιβαλλόντων και ο «σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Εκείνη την εποχή, η διευθύνουσα σύμβουλος της AMPAS Dawn Hudson έγραψε στα μέλη:

«Η ιδιότητα του μέλους της Ακαδημίας είναι ένα προνόμιο που προσφέρεται μόνο σε λίγους και εκλεκτούς στην παγκόσμια κοινότητα των κινηματογραφιστών», ανέφερε η ίδια στο περιοδικό Variety.

Start typing and press Enter to search