Η μάχη των πρώην καλά κρατεί, με τον Μπραντ Πιτ να κατηγορεί τώρα την Αντζελίνα Τζολί πως προσπαθεί να τον βλάψει.

Ο λόγος; Γιατί πούλησε κρυφά το μερίδιό της στον γαλλικό αμπελώνα, που είχαν αγοράσει μαζί, σε έναν «Ρώσο ολιγάρχη» με «δηλητηριώδεις προθέσεις», οι οποίες φέρεται να περιλαμβάνουν ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο επιδιώκει να πάρει τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησης, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα νομικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η «Daily Mail».
Υπενθυμίζεται πως η 47χρονη ηθοποιός πούλησε το μερίδιο του ακμάζοντος οινοποιείου Chateau Miraval σε μια εταιρεία που διοικείται από τον Γιούρι Σέφλερ, ιδιοκτήτη της εταιρείας που παράγει τη ναυαρχίδα της ρωσικής βότκας Stolichnaya -μετονομάστηκε σε Stoli.

To Chateau της Νότιας Γαλλίας, όπου το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2014, έγινε το «πάθος» του Μπραντ Πιτ και υπό την καθοδήγησή του έχει γίνει ένας από τους πιο αναγνωρισμένους παραγωγούς ροζέ κρασιού στον κόσμο, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.
Η «εκδικητική» συμπεριφορά της Αντζελίνας Τζολί -Γιατί πούλησε το μερίδιό της

Όμως τον Οκτώβριο του 2021, η Αντζελίνα Τζολί «ισχυρίστηκε ότι θα πουλούσε το μερίδιό της στην Tenute del Mondo, έναν εχθρικό τρίτο ανταγωνιστή, που είχε σκοπό να πάρει τον έλεγχο του Miraval», υποστηρίζουν τα έγγραφα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Πιτ.

Μάλιστα, οι πηγές επισημαίνουν πως η χρονική στιγμή της πώλησης συνδεόταν με την απόφαση ενός δικαστή να εκδώσει μια προσωρινή απόφαση, που έδινε στον διάσημο ηθοποιό την επιμέλεια 50/50 των πέντε ανήλικων παιδιών τους. «Η Τζολί ήταν εξοργισμένη», δήλωσε μια πηγή στην «Daily Mail», και «εκδικητική».

«Η Τζολί επιδίωξε και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την υποτιθέμενη πώληση μυστικά, κρατώντας σκόπιμα τον Μπραντ Πιτ στο σκοτάδι και παραβιάζοντας εν γνώσει της τα συμβατικά δικαιώματα του Πιτ» αναφέρουν στα έγγραφα οι δικηγόροι του ηθοποιού. «Με αυτόν τον τρόπο η Τζολί επιδίωξε να αρπάξει κέρδη που δεν είχε κερδίσει η ίδια και αποδόσεις από μια επένδυση που δεν έκανε. Επίσης, μέσω της υποτιθέμενης πώλησης, η Τζολί επιδίωξε να προκαλέσει ζημία στον Πιτ. Η Τζολί γνώριζε πως ο Σέφλερ και οι συνεργάτες του θα προσπαθούσαν να ελέγξουν την επιχείρηση που είχε δημιουργήσει ο Πιτ και να υπονομεύσουν την επένδυσή του στο Miraval».