Άλμα καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την αιφνίδια ανακοίνωση του ΟΠΕΚ+ ότι θα μειώσει την παραγωγή κατά 1,16 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού μπρεντ πετρελαίου καταγράφουν άνοδο 5,07% στα 83,95 δολάρια το βαρέλι και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό των ΗΠΑ (West Texas Intermediate) ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 6,22% στα 80,38 δολάρια.
Οι χρηματιστηριακές αγορές επηρεάστηκαν από την κίνηση των πετρελαιοπαραγωγών. Οι μετοχές των πετρελαϊκών κολοσσών BP, Shell, TotalEnergies και Eni ενισχύθηκαν πάνω από 4%, οδηγώντας τον ευρωπαϊκό δείκτη μετοχών πετρελαίου και αερίου σε άνοδο 3,9%.

Μετοχές εταιρειών που επηρεάζονται από τις εξελίξεις στην ενέργεια κατέγραψαν πτώση, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών, όπως της IAG, μητρική της British Airways και της χαμηλού κόστους Wizz Air.
Ο βρετανικός δείκτης FTSE100, που περιλαμβάνει πολλές εταιρείες εμπορευμάτων, ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,7%. Ο ευρωπαϊκός STOXX 600 και ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI ήταν νωρίτερα σχεδόν αμετάβλητοι.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters