Η Άμπερ Χερντ αδυνατεί να πληρώσει τα περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια που επιδίκασε το δικαστήριο ως αποζημίωση στον πρώην σύζυγό της, Τζόνι Ντεπ, επειδή τον δυσφήμισε, όπως έκανε γνωστό σήμερα η δικηγόρος της, Ελέιν Μπρέντεχοφτ.

Σημειώνεται ότι χθες, η Άμπερ Χερντ κρίθηκε ένοχη για συκοφαντική δυσφήμιση στην πολύκροτη δίκη με τον Τζόνι Ντεπ, που απασχόλησε ιδιαιτέρως τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες. Η πρώην σύζυγος του ηθοποιού τον είχε κατηγορήσει για ενδοοικογενειακή βία γεγονός που δεν πιστοποιήθηκε από τα στοιχεία και τις καταθέσεις.

H Ελέιν Μπρέντεχοφτ ερωτηθείσα από το τηλεοπτικό κανάλι NBC εάν η πελάτισσά της μπορεί να πληρώσει τα 10,4 εκατομμύρια της αποζημίωσης, απάντησε: «Ω, όχι, σε καμία περίπτωση». Πρόσθεσε ότι η Χερντ, η οποία όπως λέει «δαιμονοποιήθηκε» από τους δικηγόρους του Ντεπ, σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην απόφαση.
Οι επτά ένορκοι, αφού συνεδρίασαν επί 13 ώρες, δικαίωσαν τον Ντεπ σε τρία από τα σημεία της αγωγής του και του επιδίκασαν συνολικά ποσό ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Το δικαστήριο του Φέρφαξ μείωσε το ποσό στα 10,4 εκατομμύρια.

Ταυτόχρονα, οι ένορκοι έκριναν ότι ο 58χρονος Ντεμπ δυσφήμισε την Άμπερ Χερντ, στην οποία επιδίκασαν αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων.