Δεκτή έγινε από το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου η προσφυγή του πρώην βουλευτή Κ. Μπογδάνου κατά του συνδυασμού της Αφροδίτης Λατινοπούλου. αφήνοντας έτσι «εκτός» εκλογών το κόμμα.

Αναλυτικότερα, έγινε δεκτή η προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά της Αφροδίτης Λατινοπούλου που είχε ιδρύσει το κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ. Η προσφυγή έγινε δεκτή, καθώς υπάρχει «ονοματοκλοπή» και παράνομη ιδιοποίηση συμβόλου από το κόμμα που είχε ιδρύσει αρχικά ο πρώτος και από το οποίο διαγράφηκε η κυρία Λατινοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος, έχει ήδη κόψει από την εκλογική διαδικασία τον συνδυασμό Μπογδάνου-Εμφιετζόγλου.

Παράλληλα, απορρίφθηκαν ομόφωνα η προσφυγή που είχε καταθέσει ο Δημήτρης Μιχάκης σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη για το όνομα του κομματός του “Έλληνες”, αλλά και η προσφυγή του Κασιδιάρη σε βάρος του κόμματος του Μιχάκη για το σύμβολο του Ήλιου της Βεργινας.

Από τον Άρειο Πάγο απορρίφθηκε και η προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά του κόμματος «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», που αποτελείται από συνασπισμό κομμάτων των Θάνου Τζήμερου – Φαήλου Κρανιδιώτη .

Ακόμη απορρίφθηκε η προσφυγή του Δημήτρη Μιχάκη ιδρυτή του κόμματος “Έλληνες” σε βάρος του Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς κρίθηκε ότι είναι μη υπαρκτό πολιτικό κόμμα, αφού δεν είχε συγκεντρώσει τις απαιτούμενες από την εκλογική νομοθεσία 200 υπογραφές, με αποτέλεσμα να μην νομιμοποιείται να καταθέσει προσφυγή. Παράλληλα, απορρίφθηκε και η προσφυγή του Ηλία Κασιδιάρη κατά του Δημήτρη Μιχάκη.

Μέσα στις επόμενες μέρες οι αρεοπαγίτες προχωρούν στο επόμενο στάδιο της ανακήρυξης των κομμάτων, εκεί που θα κριθεί η συμμετοχή ή μη του κόμματος τόσο του Ηλία Κασιδιάρη όσο και του Δημήτρη Μιχάκη.