Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένονται οι αποφάσεις νέας άρσης μέτρων του λοκντάουν για τη μουσικής στην εστίαση και για το ωράριο κυκλοφορίας, εφόσον όμως η Επιτροπή ειδικών διαπιστώσει ότι έχει μειωθεί περαιτέρω το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 00:30 μέχρι τις 05:30. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με το ωράριο κυκλοφορίας και μια ορατότητα για δραστηριότητες που θα επανεκκινήσουν σε μεταγενέστερο χρόνο όπως είναι τα άτομα στις δεξιώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της και η η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η μουσική αναμένεται να επιτραπεί στην εστίαση από τις αρχές Ιουλίου, ενδεχομένως από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις για τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Επίσης, στα τέλη της προσεχούς εβδομάδας, θα αποφασιστεί αν θα επιτραπεί οι συμμετέχοντες στις δεξιώσεις να αυξηθούν από τους 100 στους 200.

Στο τραπέζι θα μπει και το θέμα των φροντιστηρίων, καθώς τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σταματούν τα μαθήματα, ωστόσο τα φροντιστήρια έχουν θερινά τμήματα, τα οποία δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να κάνουν τηλεμαθήματα, εφόσον οι περισσότερες δραστηριότητες είναι πλέον ανοιχτές