Η δημοσιογράφος μίλησε για το κίνημα και εξομολογήθηκε την προσωπική εμπειρία που είχε

Πρεμιέρα έκανε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (17/10) η εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» με καλεσμένη την Έλλη Στάη.

Η καταξιωμένη δημοσιογράφος «άνοιξε» την καρδιά της και μίλησε για την καριέρα της, την «μάχη» της με την κατάθλιψη ενώ έκανε ειδική μνεία στο #metoo και στην κακοποίηση που δέχτηκε σε εργασιακό περιβάλλον.

«Όταν ξεκίνησε καθυστερημένα στην Ελλάδα το #metoo θυμήθηκαν κάποιοι συνάδελφοι πως όταν είχε ξεσπάσει το κίνημα στην Αμερική είχα δώσει συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ και είχα περιγράψει, χωρίς να λέω το όνομα, τι μου είχε συμβεί στα νιάτα μου σε μεγάλο μέσο ενημέρωσης. Δεν είχε ασχοληθεί κανείς, το είδα λίγο κουτσομπολίστικα να περιφέρεται στο διαδίκτυο το θέμα», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Συνάδελφος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε «ξέρω σε τι αναφέρεσαι» και άρχισε να μου αραδιάζει τη δική της εμπειρία και άλλα ονόματα γυναικών, οι οποίες είχαν υποστεί τα ίδια πράγματα. Της λέω «θέλεις να γράψουμε κάτι όλες μαζί κι εγώ να είμαι η πρώτη που θα πει το όνομα;». Δεν υπήρξε συνέχεια και δεν υπήρξε απάντηση. Καμία γυναίκα. Με νύξη γιατί υπάρχουν πράγματα, τα οποία είναι ηλίου φαεινότερο που είναι, τι είναι και ποιος. Είπα στον εαυτό μου δεν θα πεις εσύ το όνομα γιατί δεν μπορεί να μην υπάρχει μια συσπείρωση γυναικών του χώρου».

«Η κατάθλιψη με ταλαιπώρησε αρκετά»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Έλλη Στάη αποκάλυψε ότι πέρασε κατάθλιψη: «Πέρασα κατάθλιψη. Είναι πολύ δύσκολη εμπειρία γιατί όποιος το πρωτοσυναντά αυτό, δεν το ξέρει καθόλου. Πραγματικά θέλει μεγάλη βοήθεια από το περιβάλλον για να μπορέσει να βρει το δρόμο που θα το αντιμετωπίσει, θα συνέλθει. Στη ζωή δεν σε αφήνει απόλυτα. Να μπορείς να το χειριστείς αυτό και να το αναγνωρίζεις. Μου συνέβη στα 40. Ήμουν σε φάση μεγάλης επαγγελματικής ανέλιξης, στο peak της επαγγελματικής μου πορείας. Με ταλαιπώρησε αρκετά. Ο φόβος ότι είναι ψυχική ασθένεια, το κάνει τέρας».

πηγή in.gr