Το outstanding in the field είναι μια πρωτότυπη ιδέα και είναι μονίμως sold out.

Τo 1999, o Jim Denevan ίδρυσε το Outstanding in the Field, θέλοντας να προσφέρει μια ριζικά εναλλακτική γευστική εμπειρία. Η ιδέα ήταν απλή αλλά ευφυής: αντί να φέρει τις πρώτες ύλες στο εστιατόριο, θα «μετακινούσε» το εστιατόριο στην πηγή των πρώτων υλών. Το πρώτο ταπεινό δείπνο που διοργάνωσε ήταν στη φάρμα του αδερφού του. Σήμερα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με τον στόχο του να παραμένει πάντα ο ίδιος: να συνδέσει τους ανθρώπους με την προέλευση του φαγητού τους και να τιμήσει τα εργατικά χέρια που μας ταΐζουν –  από τον σεφ, τον οινοποιό και τον ζυθοποιό μέχρι τον αγρότη, τον ψαρά, τον τυροκόμο και τον αμπελουργό.

Σε κάθε event, οι προσκεκλημένοι γνωρίζουν τον οικοδεσπότη τους και απολαμβάνουν ένα γεύμα από τα χέρια ενός φημισμένου σεφ που συνδυάζεται με κρασί και μπύρα από τους guest οινοποιούς και ζυθοποιούς. Για παράδειγμα, στο γεύμα που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μάϊου στο Pescadero στην Καλιφόρνια, το τραπέζι θα στρωθεί σε μια μυστική αμμουδιά με soundtrack τα κύματα του ωκεανού. Οικοδεσπότης ο ψαράς Ηans Haveman -ένας local hero της περιοχής που φημίζεται για την φρεσκάδα των προϊόντων που αλιεύει, και προσκεκλημένος σεφ ο Βrad Briske του εστιατορίου Home στο Soquel της Σάντα Κρουζ που θα μαγειρέψει πιάτα ιταλικής έμπνευσης με ολόφρεσκα θαλασσινά από τον Ειρηνικό, τα οποία θα πλαισιωθούν από μπύρες της ιστορικής ζυθοποιίας Anchor του Σαν Φρανσίσκο, και Chardonnay και Pinot Noir από το οινοποιείο Trail Marker. Mια θέση σε αυτό τραπέζι κοστίζει 426 δολάρια, ενώ το μενού αποτελεί, όπως πάντα, έκπληξη. 

Και τι δεν έχουν δοκιμάσει όλα αυτά τα χρόνια οι προσκεκλημένοι του Outstanding in the Field. Το μενού αποκαλύπτεται πάντα στο τραπέζι και οι προσκεκλημένοι σεφ το σχεδιάζουν λίγες εβδομάδες ή μέρες πριν από την εκδήλωση, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα πιο φρέσκα υλικά από την περιοχή. Τους αρέσει, όπως λένε, να σχεδιάζουν γεύματα υπερεποχιακά, καλλιτεχνικά και αυθόρμητα!
Τραπέζια που έχουν στρωθεί στα απέραντα ράντσο του Γουαϊόμινγκ και τα αμπέλια της Βουργουνδίας, αυθεντικό τεξανό μπάρμπεκιου και once-in-a-lifetime θέα σε μυστικές τοποθεσίες του Big Sur, στρείδια και παγωμένο κρασί σε φάρμες θαλασσινών στο γραφικό Charleston της Νότιας Καρολίνας, σιγοψημένο Mangalitsa -την ουγγρική φυλή χοίρων που θεωρείται το kobe του χοιρινού σε οικογενειακές φάρμες στο Νάσβιλ, δείπνο με φόντο το ηλιοβασίλεμα στην εμβληματική προβλήτα του Μαλιμπού.      

Tην άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, το περιπλανώμενο εστιατόριο του Jim Denevan ταξιδεύει στις απέραντες ευθείες του Φαρ Ουέστ και τα θεόρατα Rocky Mountains, στις παραλίες της Καλιφόρνια και των Xάμπτονς, στα ανθισμένα πατατοχώραφα του Καναδά, σε chateau στην κοιλάδα του Λίγηρα, στους αμπελώνες της Τοσκάνης. Κάθε βράδυ εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει ίχνη και κάθε πρωί ξαναστήνει κατσαρόλες και φωτιές. Το χειμώνα περιοδεύει σε απομονωμένα haciendas στο Μεξικό, εξωτικά νησιά στις Μπαχάμες, ελαιώνες στο Μαρόκο…   Όπου κι αν βρίσκονται, συνεργάζονται πάντα με τοπικούς σεφ, αγρότες και παραγωγούς για να δημιουργήσουν μια μοναδική και καθηλωτική εμπειρία που αφηγείται την ιστορία του τόπου.
Ανάρπαστo γίνεται και το τραπέζι που οργανώνουν κάθε χρόνο στον VIP κήπο του μουσικού φεστιβάλ Coachella – «ένα ήσυχο dinner party στη μέση ενός ανθισμένου ροδώνα» όπως αναφέρει το LA Magazine –  φέτος είναι η όγδοη χρονιά που το Outstanding in the Field συμμετέχει στο φεστιβάλ. 

«Μαζευόμαστε σε ένα μακρύ τραπέζι για να μοιραστούμε ένα γεύμα. Είναι μια στιγμιαία εμπειρία και μια χαρούμενη γιορτή για την ανθρώπινη σύνδεση» εξηγεί ο ιδρυτής του Outstanding in the Field. Mε έδρα του την Σάντα Κρουζ, o Jim Denevan και η ομάδα του ταξιδεύουν με ένα παλιό κόκκινο – άσπρο λεωφορείο, το οποίο είχε αγοράσει το 2004 για 9 χιλιάδες δολάρια. Λίγα χρόνια αργότερα, το λεωφορείο ανακαινίστηκε και επισκευάστηκε πλήρως με κέρδη από τα καλλιτεχνικά του project – o Denevan είναι διάσημος καλλιτέχνης που δημιουργεί land art εγκαταστάσεις στην άμμο, την γη και τον πάγο, τα οποία στην συνέχεια φωτογραφίζει από ψηλά πριν εξαφανιστούν από τους ανέμους και την παλίρροια. «Χρειάζομαι τους χειμωνιάτικους ανέμους και τα κύματα επειδή λειαίνουν την επιφάνεια της άμμου» εξηγεί ο καλλιτέχνης, ο οποίος δημιουργεί τα έργα του στις παραλίες της Αμερικής, αλλά και την έρημο της Νεβάδα, τη Λίμνη Βαϊκάλη, τη Σαουδική Αραβία

«Είμαι ο τελετάρχης κάθε event… Kουβεντιάζω με τους καλεσμένους, μιλάω για την ιστορία της φάρμας που μας φιλοξενεί και παρουσιάζω τον προσκεκλημένο σεφ μας». Στις περιοδείες του,  ο 62χρονος καλλιτέχνης και ιδρυτής του Outstanding in the Field, δεν ξεχνά την καλλιτεχνική του πλευρά∙ παίρνει πάντα μαζί του υλικά ζωγραφικής, και φτιάχνει σκίτσα και εικονογραφημένες ιστορίες στα γρήγορα, για να τα χαρίσει στο προσωπικό, τους αγρότες και τους σεφ. Όσο για το περίφημο παλιό λεωφορείο της εταιρίας Flxible που λειτουργούσε από το 1913 έως το 1996, και αποτελεί σήμα κατατεθέν του Outstanding in the Fields, κάθε νύχτα μεταμορφώνεται σε καταφύγιο για τον Denevan και την ομάδα του – «εκτός και αν περισσεύει κάποιο δωμάτιο στην αγροικία» όπως λέει.
 
Η τιμή για τις εκδηλώσεις του Outstanding in the Field ξεκινά από 365 δολάρια.
https://outstandinginthefield.com/
@out_inthefield