Επιστήμονες έχουν καλά νέα για όσους θεωρούν το τσάι μια από τις καθημερινές απολαύσεις. Αυτή η συνήθεια ίσως τους βοηθά να ζήσουν περισσότερο.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η κατανάλωση του τσαγιού μπορεί να συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας. Όσοι καταναλώνουν δύο ή και περισσότερες κούπες κάθε ημέρα, έχουν 9-13% μικρότερο κίνδυνο θνησιμότητας, σε εκείνους που δεν πίνουν τσάι, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο Annals of Internal Medicine, δείχνουν ότι το αποτέλεσμα είναι ίδιο ανεξάρτητα από το αν κάποιος βάζει στο τσάι του γάλα ή ζάχαρη, ή σε ποια θερμοκρασία το πίνει. Επίσης, τα αποτελέσματα δεν επηρεάζονται από τον ρυθμό με τον οποίο οι άνθρωποι μεταβολίζουν την καφεΐνη.

Στην έρευνα συμμετείχαν μισό εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες, 40-60 ετών, από τους οποίους το 85% ανέφερε ότι πίνει συχνά τσάι, η συντριπτική πλειονότητα (89%) μαύρο. Οι μετέχοντες απάντησαν ερωτηματολόγια από το 2006 έως το 2010, διαδικασία που επαναλήφθηκε έπειτα από περίπου μία δεκαετία. Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους παράγοντες όπως η υγεία, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η διατροφή, η ηλικία και το φύλλο.

Με πληροφορίες από Guardian