Άργησε πολύ αφού συνέπεσε με την πανδημία της Covid-19 αλλά έστω και με καθυστέρηση ενάμιση έτους, έχουμε ημερομηνία πρεμιέρας για το επίσημο ντοκιμαντέρ για τον θρύλο της Formula 1: τον Michael Schumacher!

Μία πρεμιέρα που θα γίνει μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Netflix, στις 15 Σεπτεμβρίου του 2021! Παραγωγός του ντοκιμαντέρ είναι η Vanessa Nocker σε συνεργασία με τον Benjamin Seikel της B | 14 FILM και αρωγός σε όλα αυτά είναι η Corinna Schumacher – η σύζυγος του οδηγού.

«Ήταν η μεγαλύτερή μας στήριξη σε όλη αυτή την προσπάθεια. Ήθελε και η ίδια να δημιουργηθεί ένα αυθεντικό φιλμ που να δείχνει τον Michael όπως είναι, με τα καλά και τα κακά του, χωρίς να ωραιοποιείται ο χαρακτήρας του. Ήταν σπουδαία αλλά και γενναία που μας άφησε να κάνουμε όσα θέλαμε. Έτσι κι εμείς, σεβαστήκαμε τα όρια που είχε θέσει», αναφέρει η Nocker στο racefans.net.

Πως μεταφράζουμε αυτό; Πως μάλλον δεν θα μάθουμε και πολλά για την παρούσα κατάσταση του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή που από τις 29/12/2013 δίνει τη μεγαλύτερή του μάχη, μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι κάνοντας σκι. Λίγο μετά μεταφέρθηκε στο σπίτι του, μέρος του οποίου δέχθηκε τις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε ο Schumacher να δέχεται την απαραίτητη ιατρική φροντίδα αλλά και το απαιτούμενο πλάνο αποκατάστασης.

Όλα αυτά, με τους ανθρώπους που τον φροντίζουν, να υπογράφουν ρήτρες απόλυτης εχεμύθειας και αυτούς που επισκέπτονται την οικογένεια στην Ελβετία να είναι ελάχιστοι και έμπιστοι. Ανάμεσά τους είναι και ο πρόεδρος της FIA και καλός φίλος του Schumacher, Jean Todt. Μαζί είχαν οδηγήσει τη Ferrari στην κορυφή.

Ο Γάλλος μιλάει και στο ντοκιμαντέρ, όπως άλλωστε και άλλα πρόσωπα του σπορ, είτε ομόσταβλοι είτε αντίπαλοι του Γερμανού οδηγού. Και φυσικά μιλά η οικογένειά του. Η Corinna, η κόρη του Gina και ο γιος του Mick, που ακολουθεί τα χνάρια του μπαμπά και από φέτος αγωνίζεται κι αυτός στη Formula 1 με τη Haas.

Πάντως η παραγωγή υπόσχεται πως θα δούμε εικόνες που θα δημοσιευτούν για πρώτη φορά και πράγματα άγνωστα στο ευρύ κοινό. Αναμένουμε με ενδιαφέρον!