Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι είναι έτοιμη να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 χειμώνα ή καλοκαίρι, διαβεβαιώνοντας ότι το βασίλειο, μοναδικός υποψήφιος για τη διοργάνωση, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει «όλες τις πιθανότητες».

«Υπάρχουν πολλές νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν στα γήπεδα να ψύχονται ή να κλιματίζονται, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι πολλές πόλεις στο βασίλειο απολαμβάνουν μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα το καλοκαίρι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Σαουδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιάσερ Αλ Μισεχάλ.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις πιθανότητες», διαβεβαίωσε στο περιθώριο της τελετής απονομής των βραβείων της Ασιατικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (AFC), στο Κατάρ.

Η Σαουδική Αραβία δεν έχει επιλεγεί ακόμη επίσημα για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά είναι η μοναδική υποψήφια.

Η FIFA έχει λάβει μόνο «εκδηλώσεις ενδιαφέροντος» για το 2030 και το 2034, εν αναμονή της υποβολής προσφορών, οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα τεθούν σε ψηφοφορία στο τέλος του επόμενου έτους.