Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (επάνω και κάτω) χθες 31η Ιανουαρίου 2022, δηλαδή 26 χρόνια μετά τη νύχτα των Ιμίων, καταγράφουν περιπολίες στην περιοχή, μόνο από τουρκικές ακταιωρούς και τουρκικό πολεμικό πλοίο.

Εκείνη τη νύχτα έχασαν τη ζωή τους τρεις έλληνες αξιωματικοί: οι Αντιπλοίαρχοι (ΠΝ) Χρ. Καραθανάσης, Π. Βλαχάκος και ο Σημαιοφόρος (ΠΝ) Ε. Γιαλοψός.

«Αιδώς…»

Οι φωτογραφίες που ανάρτησε στο Facebook ο χρήστης Michele Pau δείχνουν δύο τουρκικές ακταιωρούς να περιπολούν στις νησίδες και σε κοντινή απόσταση να τις επιτηρεί τουρκικό πολεμικό πλοίο.

Ο ίδιος έγραψε στη λεζάντα:

«31 Ιανουαρίου 2022….
26 χρόνια μετά….
Οι εικόνα στην περιοχή των Ιμίων ειναι αυτή που φαίνεται στις φωτογραφίες.
Απόδοση τιμών στο σημείο της πτώσης…
Παρόντες μονάχα οι απέναντι με 2 ακταιωρούς και ένα πολεμικό πλοίο.
Εντωμεταξύ τα μεγάλα ΜΜΕ έκαναν γαργάρα την επέτειο.
Κι όμως ξεχνάμε.
Αιδώς…..».

«Δεν ξεχνάμε τους πεσόντες»

Χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, τιμώντας τους πεσόντες στρατιωτικούς στα Ιμια, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Δεν ξεχνάμε τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος στα Ίμια, Αντιπλοιάρχους (ΠΝ) Χρ. Καραθανάση, Π. Βλαχάκο και τον Σημαιοφόρο (ΠΝ) Έ. Γιαλοψό», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter για την επέτειο των Ιμίων. Επαγρυπνούμε για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, έχοντας ως οδηγό πάντα τo Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».