Υλικά

3 αβοκάντο ώριμα
1 μικρό μπουκάλι αγνό παρθένο ελαιόλαδο
σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
βασιλικό ψιλοκομμένο
1 λεμόνι κομμένο στη μέση
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Βήμα 1
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε βαθιά την περιφέρεια των αβοκάντο κατά μήκος, φέρνοντας το μαχαίρι γύρω γύρω μέχρι να φτάσετε στο κουκούτσι τους. Τα πιάνετε ένα ένα και με τα δυο σας χέρια και τα στρίβετε σαν να θέλετε να ανοίξετε ένα βάζο. Τα ανοίγετε και αφαιρείτε το κουκούτσι τους. Τα απλώνετε σε ένα δίσκο.
Βήμα 2
Στύβετε από πάνω το λεμόνι, περιχύνετε με μπόλικο ελαιόλαδο να γεμίσουν οι κοιλότητες των κουκουτσιών, πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με ένα κουταλάκι του γλυκού.