Μετά το avocado toast και τις σαλάτες, ποιος θα φανταζόταν ότι το αβοκάντο θα ήταν αυτό το φυσικό συστατικό που μπορεί να κάνει «θαύματα» στα μαλλιά μας; Όπου «θαύματα» σημείωσε πιο δυνατά, απαλά και λαμπερά μαλλιά. Λίγα τα λες αυτά;

Πριν όμως, ξεκινήσεις να βάζεις αβοκάντο στα μαλλιά σου, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου, όπως ο τύπος των μαλλιών σου, οι αλλεργίες που μπορεί να έχεις, αλλά και τα οφέλη που μπορεί να έχει το αβοκάντο στα μαλλιά. Τι τους προσφέρει; Παρακάτω, θα βρεις 4 σημαντικά οφέλη του.
4 οφέλη του αβοκάντο στα μαλλιά μας

– Αφήνει τα μαλλιά πιο απαλά και λαμπερά
Το αβοκάντο όχι μόνο προσθέτει λάμψη, αλλά αφήνει τα μαλλιά πιο απαλά από ποτέ. Ειδικά αν έχεις ξηρά και εύθραυστα μαλλιά που τα έχεις ταλαιπωρήσει με διάφορες τεχνικές και βαφές, θα δεις τη διαφορά από την πρώτη στιγμή

– Μπορεί να σε βοηθήσει με την πιτυρίδα
Ένα λιγότερο γνωστό, αλλά σημαντικό όφελος του αβοκάντο στα μαλλιά μας, είναι η μείωση της πιτυρίδας και φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι χάρη στη σύνθεσή του, το αβοκάντο μπορεί να δράσει καταπραϋντικά στο τριχωτό της κεφαλής.

– Κάνει πιο εύκολο το ξεμπέρδεμα
Εάν χρειάζεσαι λίγη extra βοήθεια για να ξεμπερδέψεις τους κόμπους στα ατίθασα μαλλιά σου, το αβοκάντο υπάρχει για να σε βοηθήσει και σ΄αυτή τη δύσκολη διαδικασία. Χάρη στα λιπαρά οξέα που περιέχει, συμβάλλει στο πιο εύκολο και γρήγορο ξεμπέρδεμα των μαλλιών.

– Μπορεί να δυναμώσει τα μαλλιά
Ο συνδυασμός βιταμινών Α, D, Κ και Ε, βιοτίνης και ψευδάργυρου που υπάρχει στο αβοκάντο ενυδατώνει τα μαλλιά, συμβάλλοντας στην υγιή ανάπτυξή τους. Αποτέλεσμα; Πιο δυνατά μαλλιά!
www.ladylike.gr