Αυλαία έπεσε στη δίκη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των δυο γιων του, οι οποίοι δικάστηκαν από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για σειρά αδικημάτων που τους απαγγέλθηκαν μετά την επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτηρίου στην οδό Ματρώζου στο Κουκάκι, τον Δεκέμβριο του 2019.

Το δικαστήριο με απόφασή του, αθώωσε και τους τρεις κατηγορούμενους λόγω αμφιβολιών, ενώ έπαυσε την ποινική δίωξη για δυο αδικήματα (απείθεια και εξύβριση), τα οποία τους είχαν απαγγελθεί.

Την απαλλαγή των τριών κατηγορουμένων – όχι λόγω αμφιβολιών – αλλά «γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται», είχε ζητήσει νωρίτερα από το δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας, η οποία κατά την αγόρευση της έκανε λόγο για αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών σε σχέση με τα όσα είχαν υποστηρίξει προανακριτικά.

Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργούς χαρακτήρισε τους τρεις κατηγορούμενους θύματα ωμής αστυνομικής βίας και αναφέρθηκε σε βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο και το οποίο -όπως τόνισε- δεν αφήνει αμφιβολία για την αθωότητα του σκηνοθέτη και των γιων του.

Επιπρόσθετα, η εισαγγελέας επισήμανε πως από την εξέταση γενετικού υλικού δεν υπήρξε εύρημα που να συνδέει την οικογένεια Ινδαρέ με την κατάληψη στο διπλανό από το σπίτι της κτήριο και τόνισε ότι σε προγενέστερο χρόνο ο σκηνοθέτης είχε επικοινωνήσει με τη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στο οποίο ανήκει το υπό κατάληψη κτήριο για να την ενημερώσει ότι κάποιοι έχουν εισβάλει και διαμένουν εντός.