Για πλαφόν σε περιθώρια μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας πριν από λίγο μέτρα κατά της ακρίβειας.

Στην εισηγητική τοποθέτησή  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη που διεξάγεται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση του θέματος της ακρίβειας, είπε ακόμα πως απασχολεί την κυβέρνηση ιδιαίτερα η επιβάρυνση για τις νέες οικογένειες και θύμισε τα μέτρα που έχουν ληφθεί σχετικά.

Με βάση όσα είπε ο πρωθυπουργός αναμένονται μέτρα σχετικά με προϊόντα πολυεθνικών που πωλούνται πολύ ακριβά στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες. «Η Ελλάδα δεν είναι Μπανανία, ο πληθωρισμός της απληστίας δεν είναι ανεκτός και πρέπει να το καταλάβουν οι πολυεθνικές», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «δεν γίνεται προϊόντα πολυεθνικών να πωλούνται πολύ πιο ακριβά στην Ελλάδα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Είναι αδικαιολόγητο οι τιμές στην Ελλάδα να είναι πιο ακριβές».

Όπως είπε η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντατικοί έλεγχοι μάς βοήθησαν να κατανοήσουμε καλύτερα τους μηχανισμούς της αγοράς. «Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο υπουργός Ανάπτυξης έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις οι οποίες έχουν συσσωρευτεί επί πολλά χρόνια στην ελληνική αγορά οι οποίες δυστυχώς έχουν γίνει εντονότερες ως αποτέλεσμα της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης και έχουν οδηγήσει στο απαράδεκτο φαινόμενο αντίστοιχα προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών να πωλούνται πολύ ακριβότερα στην Ελλάδα από ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτό προφανώς είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται ανεκτό» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα για προϊόντα καθημερινής χρήσης όπως καθαριστικά, οδοντόκρεμες, βρεφικές πάνες και οπωροκηπευτικά. Στο βρεφικό γάλα θα υπάρξει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους. Αμέσως μετά θα δοθεί συνέντευξη από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα για να γίνει εξειδίκευση των μέτρων.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ