Πληθαίνουν συνεχώς οι πληροφορίες που “βλέπουν” το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και την καταγγελία εις βάρος του για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ετέθη το απόγευμα της Δευτέρας (17/04) εκτός κόμματος, αμέσως μετά την ενημέρωση περί καταγγελίας εις βάρος του.
«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ψευδή καταφανώς κατηγορία, ενώ μέσω ανάρτησής του, γνωστοποίησε την παραίτησή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και από την Ευρωομάδα του κόμματος.

Οι υπάρχουσες πληροφορίες ανέφεραν για την καταγγελία ότι έγινε επώνυμα -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης, αν και σε αρχικό στάδιο έγινε ανώνυμα.

Θέλοντας να γνωστοποιήσει την ταυτότητά της, η δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου, προχώρησε στην πρώτη της ανάρτηση για την εν λόγω καταγγελία.

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης» τόνισε, μεταξύ άλλων.
Γεωργούλης: Η καμπάνια που εξόργισε το θύμα

Αφορμή για το φερόμενο ως θύμα να κάνει επώνυμη την καταγγελία της φαίνεται πως στάθηκε η συμμετοχή του Αλέξη Γεωργούλη σε καμπάνια κατά της βίας εναντίον των γυναικών.

Πριν από τρία χρόνια, ανήμερα της επετείου της Διεθνούς Ημέρας Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κοινοποιήσει μία φωτογραφία του στο Facebook, την οποία συνόδευε ένα μήνυμα.

“Η βία κατά των γυναικών είναι μία επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Ο όρος ‘βία κατά των γυναικών’ περιλαμβάνει κάθε πράξη βίας που στηρίζεται στο φύλο και έχει ως αποτέλεσμα ή είναι δυνατό να έχει ως αποτέλεσμα, την σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών τέτοιων πράξεων, τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας είτε αυτό προκύπτει στην δημόσια είτε στην ιδιωτική ζωή”, έγραφε χαρακτηριστικά.
Γεωργούλης: Η διαδικασία μέχρι την άρση ασυλίας

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

Πλέον, το αίτημα των βελγικών αρχών για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, έπειτα από καταγγελία σε βάρος του για αδικήματα σεξουαλικής φύσεως, μεταφέρεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Επιτροπή θα ψηφίσει επ’ αυτού σε μια ή δυο εβδομάδες προκειμένου το αίτημα να επιστρέψει στην Ολομέλεια και να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του.
Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφές χρονοδιάγραμμα, η υπόθεση μπορεί να πάρει και μήνες.