Υλικά
ρεβίθια
αλάτι
ε.π. ελαιόλαδο
μπαχαρικά της αρεσκείας σας, προαιρετικά

Διαδικασία
Προετοιμασία: Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια. Την επόμενη μέρα τα σκουπίζουμε και τα στεγνώνουμε πολύ καλά μέσα σε μια πετσέτα.
Τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι. Στο σημείο αυτό μπορούμε να προσθέσουμε και μπαχαρικά της επιλογής μας. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά

Απλώνουμε μια στρώση στη φριτέζα αέρος και μαγειρεύουμε για 8-10′ στους 200° C, μέχρι να γίνουν τραγανά και να έχουν αποκτήσει ένα καφέ-χρυσαφί χρώμα. Τα αφαιρούμε από τη φριτέζα αέρος και σερβίρουμε σε μπολ χωρίς να τα σκεπάσουμε, ώστε να μην χάσουν την τραγανή τους υφή.