Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας αναστέλλονται οι κανονικές άδειες του υγειονομικού προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.

Στην αναστολή των κανονικών αδειών των υγειονομικών από 1η Σεπτεμβρίου προχωρά το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Η αναστολή αδειών αφορά γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό σε νοσηλευτικές δομές αλλά και δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως είναι σε Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Τοπικά Ιατρεία και Ομάδες Υγείας.

Η απόφαση έχει ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι νεωτέρας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τα νέα κρούσματα κατέγραψαν έκρηξη σπάζοντας κάθε ρεκόρ καθώς την Τρίτη ξεπέρασαν τα 4.500, ενώ οι ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι έφτασαν τους 326.

Το χθεσινό σοκ σε συνδυασμό με την αυξανόμενη πίεση στο ΕΣΥ και την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα, προκαλούν ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς, αποτελώντας παράλληλα και μια δυσάρεστη πρόγευση της εξέλιξης της πανδημίας το φθινόπωρο.

Οι τετραψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων και η πίεση που δέχονται οι ΜΕΘ οδήγησαν στα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που ανακοινώθηκαν χτες, ωστόσο οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για περαιτέρω έξαρση της πανδημίας, ειδικά στους νέους και τους ανεμβολίαστους.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι υποχρεωτικός είναι ο εμβολιασμός των υγειονομικών, δηλαδή όλου του προσωπικού (ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και υποστηρικτικού) σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας (διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μονάδες νοσηλείας, διαγνωστικά κέντρα και Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας).

Η προθεσμία λήγει την 1ηΣεπτεμβρίου και όσοι δεν εμβολιαστούν θα μπουν σε αναστολή εργασίας.