Από το περασμένο Σαββατοκύριακο απελευθερώθηκε η ψυχαγωγία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας (δεν ζητείται δηλαδή ταυτότητα από την επιχείρηση), αφήνοντας τον δρόμο ανοιχτό για την είσοδο των ανεμβολίαστων.

Με ποιο τρόπο; Όπως αναφέρει δημοσίευμα του pelop.gr, στην Πάτρα παρατηρήθηκε ότι δεν επιβεβαιώνεται το όνομα του ατόμου που κρατά ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί τη δήλωση συμμετέχοντος σε πάρτι που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου:

«Μόνο εμένα μου ζήτησαν πιστοποιητικό πέντε φίλοι. Τους το έστειλα με μέιλ. Και φυσικά ποιος ζητάει στην είσοδο ταυτότητα ώστε να επιβεβαιώσει αν το όνομα του ατόμου που κρατά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είναι το ίδιο με αυτό της ταυτότητας;»

Ένα ακόμα «παραθυράκι» για τη διασκέδαση των ανεμβολίαστων

Στέκια που είχαν αδειάσει την περίοδο της πανδημίας, το Σαββατοκύριακο γέμισαν ξανά με κόσμο, με δυνατή μουσική και όρθιους χωρίς κανέναν περιορισμό. Ο λόγος για τις θρυλικές στοές της Θεσσαλονίκης, που σύμφωνα με το ThessToday, γίνονται ξανά «στέκια».

Τόσο τα νέα μέτρα στην εστίαση όσο και η ραγδαία επιδείνωση του καιρού που έριξε τη θερμοκρασία, οδήγησε τους περισσότερους ανεμβολίαστους και όχι μόνο να καταφεύγουν στα υπέργεια «καταφύγια». Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι στοές από τη Μοδιάνο έως και το Μπαζάρ εδώ και περίπου 10 ημέρες αποτελούν σημείο συνάντησης για πάρτι εκατοντάδων.

Μέχρι στιγμής, πάντως δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψη της αστυνομίας. Τα πάρτι γίνονται γνωστά με μηνύματα που γράφουν: «Αύριο 20.00 στη… όπως μπαίνεις… αμέσως δεξιά. Είναι πέντε λεπτά από Αριστοτέλους».