Βασικό θέμα συζήτησης αποτελεί το εάν θα μπορέσει να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης, αν καταφέρει τελικά να αναδειχθεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον β’ γύρο των εκλογών.

Το σενάριο εισόδου Κασσελάκη στη Βουλή φέρνει τουλάχιστον 5 + 1 παραιτήσεις. Συγκεκριμένα, η συζήτηση είχε ανοίξει από τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλέξει μόνο τρεις βουλευτές Επικρατείας.

Για να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να παραιτηθεί κάποιος από τους τρεις εκλεγέντες και να αποχωρήσουν οι πέντε επιλαχόντες

Συγκεκριμένα, εξελέγησαν ο Όθωνας Ηλιόπουλος, η Έλενα Ακρίτα και ο εν αποστρατεία ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Η Έλενα Ακρίτα δεν φαίνεται, όμως, πρόθυμη να αφήσει την έδρα της. Αντίθετα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης, όπως και ο Θανάσης Τσακρής, ο οποίος δεν εξελέγη αλλά προηγείται σε ψήφους του κ. Κασσελάκη.

Για να μπορέσει να μπει, όμως, ο κ. Κασσελάκης στη Βουλή, θα πρέπει και να παραιτηθεί ένας εκ των εκλεγμένων βουλευτών Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ακόμη 5 επιλαχόντες.

Συγκεκριμένα οι:

– Πόπη Τσαπανίδου

– Μιχάλης Καλογήρου

– Τζένη Λειβαδάρου

– Θανάσης Τσακρής

– Ζωρζέττα Λάλη
«Θα μπορούσα να παραιτηθώ για να μπει στη Βουλή»

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της εισόδου του στη Βουλή, εξέφρασε ο Αθανάσιος Τσακρής, ο οποίος βρίσκεται στην 7η θέση στη σειρά του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.

«Αν είναι κάτι καλό για την εξέλιξη της διαδικασίας μέσα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι θα αποδεχτώ» να παραιτηθώ είπε στην ΕΡΤ ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, για να έχει παρουσία εντός Κοινοβουλίου ο Κασσελάκης εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος.

Εάν ο Στέφανος Κασσελάκης, κερδίσει και την Κυριακή και αναλάβει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, θα αρχίσει η αναζήτηση για το πώς θα μπορούσε να εξασφαλίσει την παρουσία του στη Βουλή, καθώς υπενθυμίζεται ότι δεν εξελέγη στις Εθνικές εκλογές.

Το βασικό σενάριο είναι να παραιτηθεί κάποιος από τους τρεις εκλεγέντες και να αποχωρήσουν οι πέντε επιλαχόντες, μέσα στους οποίους είναι και ο Τσακρής, προκειμένου να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης.
www.in.gr