Το άνοιγμα των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα τη Δευτέρα 12 Απριλίου ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, το λιανεμπόριο στη συμπρωτεύουσα θα λειτουργήσει με τη μέθοδο του click away, ενώ στην Αχαΐα με το click inside και το click away, όπως δηλαδή συμβαίνει στην Αττική.

Επιπροσθέτως, από Δευτέρα 12 Απριλίου επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση το ΟΠΑΠ play και τα τυχερά παιχνίδια με κερματοδέκτη.

Το λιανεμπόριο συνεχίζει τη λειτουργία του, ωστόσο αλλάζει το όριο ατόμων στα καταστήματα, καθώς αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία έχει ως εξής:

Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά. Για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών, για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα οι λοιμωξιολόγοι είχαν εισηγηθεί τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη να ανοίξουν με click away, στην Πάτρα με click away και click inside (όπως στην Αθήνα) και στην Κοζάνη να παραμείνουν κλειστά, όπως και έγινε.