Σημαντικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος κι άλλων δραστηριοτήτων, όπως τα γυμναστήρια, τα κέντρα ευεξίας, τα καταστήματα τατουάζ αλλά και η λειτουργία κτημάτων όπου γίνονται γάμοι, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο OPEN ο υπουργός ξεκαθάρισε πως όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί στη χώρα, τόσο θα απελευθερώνονται δραστηριότητες.

Άνοιγμα γυμναστηρίων για τους εμβολιασμένους

Ερωτώμενος για το άνοιγμα των γυμναστηρίων, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως έχει κατατεθεί στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων το σχετικό χρονοδιάγραμμα και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με το πώς και το πότε θα ανοίξουν.

Διευκρίνισε, όμως, πως σε πρώτη φάση το άνοιγμα θα αφορά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί, ακόμη και με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

«Θα κάνουμε ανακοινώσεις μέσα στη βδομάδα. (σ.σ. Θα ανοίξουν) πρώτα για τους εμβολιασμένους και προοδευτικά για όλους μετά τον Ιούνιο» είπε, χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως υπάρχει αίτημα από πλευράς υπουργείο για το άνοιγμα των κέντρων ευεξίας αλλά και των καταστημάτων που κάνουν τατουάζ, καθώς είναι «κλάδοι που έχουν πληγεί» από τον κορονοϊό, και εξέφρασε την πεποίθησή του πως από την άλλη εβδομάδα θα το δεχθούν οι ειδικοί.

Τι θα γίνει με τους γάμους σε κτήματα

Σχετικά με τους γάμους σε κτήματα, έκανε την ίδια παρατήρηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τις αναλυτικές ανακοινώσεις των σχετικών πρωτοκόλλων τις ερχόμενες ημέρες ώστε να «μπορεί ο κόσμος να προγραμματίζει τη ζωή του».

«Αυτή τη βδομάδα θα ξεκαθαριστεί» σημείωσε και ενημέρωσε πως αρχικά θα είναι περιορισμένος ο επιτρεπόμενος αριθμός καλεσμένων, αλλά με το πέρασμα των εβδομάδων αυτό θα αλλάζει.

«Θέλουμε να μπούμε σε μία κανονικότητα, αλλά με προσοχή» επεσήμανε.

Όσον αφορά στη μουσική στην εστίαση, ο υπουργός επεσήμανε πως ενδέχεται από τις 15 Μαΐου, όταν και ανοίγει η τουριστική σεζόν να δοθεί και αυτή η δυνατότητα.

Την ίδια ημερομηνία ανέφερε όσον αφορά στο τέλος των ραντεβού για τις αγορές των πολιτών σε εμπορικά καταστήματα.

Τέλος, έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν καθώς αυτό «δίνει την ευκαιρία να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή, όχι εντελώς όμως».