Επτά ιστολόγια και προφίλ ατόμων, που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις στο Διαδίκτυο και μέσα από τις αναρτήσεις τους προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις οι οποίες στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος, είχαν μπει μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr.

Οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας εδώ και λίγα 24ωρα «σκανάρουν» όλα τα social media αναζητώντας για νέες κραυγαλέες περιπτώσεις όπου παραβιάζεται η νομοθεσία για τον κορονοϊό σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία. «Ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να αυξηθεί», επισημαίνουν αρμόδιες πηγές στο ethnos.gr, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά όπου η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχωρά σε τέτοιου είδους έρευνα. 

Μία από τις πολλές έρευνες που έχει κάνει η συγκεκριμένη υπηρεσία κατά το χρονικό διάστημα της πανδημίας στη χώρα μας είχε αποδώσει καρπούς πέρυσι τον Αύγουστο. Οι Αρχές τότε σχημάτισαν δικογραφία για συνολικά 21 περιπτώσεις, ενώ και οι 21 δικογραφίες είχαν υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση. Οι δέκα από αυτές αφορούσαν σε αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία, μία περίπτωση αντιστοιχούσε σε βίντεο για το ίδιο θέμα και οι υπόλοιπες 10 σχετίζονταν με αναφορές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια όπου παρότρυναν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας.