Αέρας Χόλυγουντ θα φυσήξει τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Ο Αντόνιο Μπαντέρας, η Κέιτ Μπόσγουορθ, 300 ηθοποιοί, 1000 κομπάρσοι και ένα πολυπληθές συνεργείο θα φτάσουν στην πόλη για τα γυρίσματα ταινίας. Η «νύφη του Θερμαϊκού» θα αλλάξει όψη και θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο πλατό, με τις εικόνες να μας ταξιδεύουν στο Μαϊάμι και τη Φλόριντα.

Πρόκειται για παραγωγή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ Πάνος Κουάνης, μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όλοι οι συντελεστές θα βρίσκονται στην πόλη και η Θεσσαλονίκη θα βιώσει το πρώτο της: «φώτα, κάμερα, πάμε». «Θα κλείσουν πολλοί δρόμοι για τα γυρίσματα. Για έναν μήνα περίπου θα είναι όλοι στη Θεσσαλονίκη. Η πόλη δόθηκε από τη στιγμή που ηθοποιός και σκηνοθέτης γούσταραν να έρθουν στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της ταινίας τους Οπότε και τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα», είπε.

Παράλληλα, σημείωσε: «Το σενάριο ήταν έτοιμο. Η ιστορία διαδραματιζόταν στη Νέα Ορλεάνη, στα French Quarters της περιοχής. Το πιο δύσκολο ήταν η αρχική σκηνή, που τοποθετούνταν σε έναν βαλτότοπο με αλιγάτορες. Εμείς όμως κάναμε μια πρώτη μελέτη και έρευνα και προκρίναμε το Δέλτα του Αξιού. Η πόλη έκοψε πρώτη το νήμα όταν ο σκηνοθέτης ήρθε στη Θεσσαλονίκη, τού άρεσε πολύ και τελείωσε το θέμα. Έπεσε τότε και η ιδέα να αλλάξουμε το σενάριο και από “σκηνικό” Νέας Ορλεάνης να πάμε για εικόνες από Μαϊάμι και Φλόριντα και η ιστορία έκλεισε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα συνεργεία ήδη δουλεύουν, γίνεται ρεπεράζ (δηλαδή επιλογή τοποθεσίας) και «κλείνουν» χώρους, ενώ κλείνει και το κέτερινγκ για τα γυρίσματα. «Ολόκληρος αυτός ο μηχανισμός είχε ήδη στηθεί σε συνεργασία με το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονιάς», καταλήγει.