Ένα απαράδεκτο γεγονός στα παρασκήνια της παράστασης «Δείπνο με φίλους» στους Θρακομακεδόνες γνωστοποίησε η ηθοποιός Ιωάννα Πηλιχού.
Η ίδια, που είναι και μία από τους πρωταγωνιστές της παράστασης μαζί με τους Σταύρο Νικολαΐδη, Μάνο Αντωνίου και Φιλίτσα Καλογεράκου, μέσα από διαδοχικά stories στα social media περιέγραψε τις απαράδεκτες σκηνές που έζησαν, πριν από την παράσταση στους Θρακομακεδόνες. Σύμφωνα με την Ιωάννα Πηλιχού, ανήλικα αγόρια προσπάθησαν να δουν την ίδια και τις συναδέλφους της από το παράθυρο των καμαρινιών τους. Όταν οι ηθοποιοί ζήτησαν από τα αγόρια να φύγουν, αυτά τούς πέταξαν πέτρες και κομμάτια μάρμαρο.
«Και κάπως έτσι σήμερα τελειώσαμε μια από τις πιο δύσκολες παραστάσεις που έχουμε δώσει… Μια παράσταση με απίστευτο θόρυβο, φασαρία, φωνές, παιδιά που έτρεχαν διαρκώς μπροστά μας, ούρλιαζαν, έπαιζαν μουσική στα τηλέφωνά τους, κόσμο που ήρθε με το σκυλί του που γάβγιζε μόνιμα, άλλος θεώρησε ότι πρέπει να περάσει με το ποδήλατό του πάνω από τη σκηνή, άνθρωποι φώναζαν για ησυχία και άλλοι έτρωγαν σουβλάκια, συνάδελφοι έχασαν τα λόγια τους και χάθηκαν εντελώς κατά τη διάρκεια της παράστασης, όλοι μάλλον πάθαμε κρίσεις άγχους και ταχυκαρδία, αλλά το αποκορύφωμα ήταν άλλο», σημείωσε η Ιωάννα Πηλιχού, η οποία δεν ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη στους Θρακομακεδόνες, ωστόσο εκεί παιζόταν η παράσταση στο πλαίσιο των «Βραδιών Πολιτισμού».
Διδάξτε στα παιδιά σας τον σεβασμό στον προσωπικό χώρο

«Τα καμαρίνια που ετοιμαζόμασταν είχαν παράθυρο. Στο γυναικείο καμαρίνι μόνιμα σκαρφάλωναν ανήλικα αγόρια, προσπαθώντας να δουν μέσα. Όταν δεν τους άρεσε που τους είπαμε να κατέβουν, αποφάσισαν να πετάξουν πέτρες και κομμάτια μάρμαρο. Ήμουν τυχερή και αντί για το κεφάλι μου, χτύπησε σε ένα προστατευτικό σίδερο και επέστρεψε στο πλακόστρωτο», υπογράμμισε η ίδια και έκλεισε αναφέροντας: «Και απευθύνομαι στους γονείς που από τη μια είναι σημαντικό να κατανοήσετε και να διδάξετε και τα παιδιά σας ότι το θέατρο είναι ένας ζωντανός οργανισμός και οι ηθοποιοί εργάζονται από αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. Είναι άνθρωποι που εκείνη την ώρα ζουν, αναπνέουν, ακούν, αισθάνονται, ταράζονται, αποσυντονίζονται. Δεν είναι σινεμά ή τηλεόραση».

«Και από την άλλη είναι σημαντικό να διδάξετε στα παιδιά σας τον σεβασμό στον προσωπικό χώρο κάποιου και ότι όταν δεν παίρνουν αυτό που θέλουν η λύση δεν είναι να πετάνε μάρμαρα και να γίνονται βίαια. Η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Είναι πολύ σημαντικό να το διδασκόμαστε από ανήλικοι, και να το σεβόμαστε ως ενήλικοι. Καλό σας βράδυ», κατέληξε.