Ο εμπορικός Σύλλογος του Βόλου δε βλεπει θετικά την “ξενόφερτη” Μαύρη Παρασκευή, αφού οι καταναλωτές δεν προxωράνε σε αγορές και η ελάχιστη αγοραστική κίνηση παρατηρείται τις τελευταίες μόνο ημέρες πριν τη λήξη των προσφορών σε προϊόντα ενδιαφέροντος.

Πολύ απογοητευμένος φάνηκε σήμερα το πρωί στην συνομιλία μας με την ομάδα της πρωινής ζώνης στον sport fm 89,5 o κ. Σακελάρης, μιλώντας εκ μέρους των μελών του εμπορικού Συλλόγου Βόλου

“Είναι το χειρότερο τρίμηνο που έχει βιώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου τα τελευταία χρόνια”

Μάλιστα στη σελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου στο instagram αναφέρονται τα εξής

Η ξενόφερτη «Black Friday» φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου και μόνο Παρασκευή. Συγκεκριμένα σας ενημερώνουμε:
• Δεν αποτελεί μέρος τακτικών εκπτώσεων αλλά προωθητική ενέργεια και αφορά όλη την αγορά και όλες τις επιχειρήσεις, μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας.
• Η συμμετοχή των εμπορικών καταστημάτων είναι προαιρετική, δηλ. όσα καταστήματα επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν τα είδη τους σε μειωμένη τιμή.
• Στα προϊόντα που προσφέρονται, θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή.
• Εφόσον αναγράφεται ποσοστό μείωσης, αυτό θα πρέπει να αναρτάται σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα.
• Δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των κωδικών που διαθέτει το κατάστημα.
• Χρειάζεται προσοχή τόσο στην αποτύπωση όσο και στην ουσία των μειώσεων, καθώς τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα είναι μεγάλα.
• Προσοχή, όταν το προηγούμενο διάστημα το κατάστημα είχε μείωση τιμών προϊόντος μέσα σε 30 μέρες δεν μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει την τιμή από την προηγούμενη. Δηλ. αν ένα προϊόν είναι 10 € και το κάνει 8€ , μετά δεν μπορεί μέσα σε 30 μέρες από 10€ να το κάνει 9€ .
• Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προτείνει στα εμπορικά καταστήματα- μέλη του να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023.

syn adv team