Οι μαθητές που είχαν εμπλακεί στο περιστατικό βίας του 15χρονου μαθητή στο Αρσάκειο του Ψυχικού αλλάζουν τελικά σχολείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο σύλλογος διδασκόντων του Αρσακείου έπειτα από σχεδόν 12ωρη συνεδρίαση, αποφάσισε την αποβολή από το σχολείο των εμπλεκόμενων μαθητών της τρίτης γυμνασίου, καθώς και ενός ακόμη μικρότερης τάξης, που είχε σουγιά στο σχολείο.

Η απόφαση αυτή εστάλη στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ακόμη, μετά την ΕΔΕ φέρεται να τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ο καθηγητής λόγω της μη τήρησης των καθηκόντων του.

Εκπαιδευτικοί του σχολείου δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η ΕΔΕ δεν έχει ολοκληρωθεί και η απόφαση της διαθεσιμότητας αν και πιθανή δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.
Bullying στο Αρσάκειο: Το χρονικό της υπόθεσης

Κατά τη διάρκεια διαλείμματος στο Αρσάκειο, έξι 15χρονοι μαθητές ακινητοποίησαν άλλον ανήλικο, τον έδεσαν με μία πετονιά και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια τύλιξαν την πετονιά γύρω από τον λαιμό του και τον τραβούσαν.

Το θύμα δεν αντέδρασε, φοβούμενο πως θα τον πνίξουν, αλλά ενημέρωσε τους γονείς του, οι οποίοι προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία.
Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία. Δικογραφία σχηματίστηκε και για τους άλλους δύο ανηλίκους, που δεν βρέθηκαν εντός του χρονικού ορίου της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι συλληφθέντες παραδέχθηκαν ότι ήταν μπροστά στο περιστατικό, αλλά ισχυρίστηκαν πως την επίθεση έκαναν οι άλλοι δύο ανήλικοι. Αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα.