Παρέμβαση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» το οποίο κάνει λόγο για σχέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ με τη μαφία.
Ο κ. Ντογιάκος ζητεί μάλιστα η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, τακτικό και επίκουρο, με στόχο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η ολοκλήρωση της έρευνας.
Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, υπάρχει αποδεικτικό υλικό από εφαρμογές και τηλεφωνικές κλήσεις που δείχνει συνομιλίες παραγόντων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με μαφιόζους και νονούς της νύχτας.
Πρόκειται για συνομιλίες ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί με συμβόλαια θανάτου, οι οποίες αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για την κυριακάτικη εφημερίδα, ανώτατοι αξιωματούχοι του υπουργείου συνομιλούσαν με παράνομα κυκλώματα για να κάνουν πλημμελείς ελέγχους στη δράση των εγκληματιών.
Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως υπήρχαν παράξενες συνεννοήσεις αξιωματούχων για τοποθετήσεις και μετακινήσεις αστυνομικών σε κρίσιμα πόστα που δεν έγιναν με «αυστηρά υπηρεσιακά κριτήρια».
Έρευνα διέταξε ο Θεοδωρικάκος

Έρευνα διέταξε από την πλευρά του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, δεν υπάρχει καμία καταγγελία ούτε ενημέρωση από κάποια αρμόδια Αρχή μέχρι στιγμής για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζεται ότι το δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για να ξεκινήσει έλεγχος από τους «αδιάφθορους» της Αστυνομίας καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:
Καμία σχετική, συγκεκριμένη καταγγελία δεν έχει περιέλθει σε γνώση κάποιας Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ούτε έχει υπάρξει κάποια σχετική ενημέρωση από άλλη αρμόδια Αρχή, προκειμένου στη συνέχεια να κινηθούν οι προβλεπόμενες προανακριτικές και διοικητικές διαδικασίες.
Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.