Υλικά για 2 άτομα

1 πατάτα
σπορέλαιο
λίγο έ.π. παρθένο ελαιόλαδο
λίγη πάπρικα γλυκιά
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 λεμόνι, σε φέτες (χωρίς τη λευκή μεμβράνη)
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Τσιπς πατάτας: Πλένουμε την πατάτα πολύ καλά, την κόβουμε σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο (ή το πίλερ ή τον τρίφτη για λάχανο) και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό για 10΄. Τις σουρώνουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε 300 ml σπορέλαιο και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα τσιπς σε 2 δόσεις για περίπου 1΄ ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και καρυκεύουμε με αλάτι και γλυκιά πάπρικα. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα αυγά.

Αυγά: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 100 ml ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Σπάμε το κάθε αυγό σε χωριστά μπολάκια και κατόπιν τα προσθέτουμε ανά 2 στο τηγάνι. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει όλο το ασπράδι, για περίπου 2΄-3΄. Μεταφέρουμε τα αυγά σε ένα πιάτο με μια τρυπητή κουτάλα. Σερβίρουμε τα αυγά με ξύσμα και φιλέτο λεμονιού αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο όπου τα τηγανίσαμε.

Έξυπνο tip: Τηγανίζουμε τα αυγά σε ελαιόλαδο σε χαμηλή θερμοκρασία για να διατηρεί το λάδι τα θρεπτικά συστατικά και τις πολυφαινόλες του.