Η Βιέννη κατακτά για μια ακόμη φορά την πρωτιά, ως το καλύτερο μέρος του κόσμου για να ζήσει κάποιος, έχοντας βρεθεί ξανά στην κορυφή το 2018 και το 2019. Οι υποδομές, το καλό σύστημα υγείας, η περίθαλψη και οι πολλές εναλλακτικές σε επίπεδο πολιτισμού και διασκέδασης φαίνεται να έκαναν τη διαφορά.

Στη 2η θέση συναντάμε την Κοπεγχάγη της Δανίας που καθόλου δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι σκανδιναβικές χώρες φημίζονται για την ποιότητα ζωής τους. Η δωρεάν εκπαίδευση και υγεία, όπως επίσης και οι χαμηλοί δείκτες εγκληματικότητας έπαιξαν σημαντικό ρόλο, ενώ και η γαστρονομική σκηνή είναι πολύ ανεβασμένη, με το Geranium να έχει ψηφιστεί το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2022.
Η κορυφαία τριάδα συμπληρώνεται με τη Ζυρίχη της Ελβετίας, η οποία εκτός από τα τοπία και τις ομορφιές της, ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα ζωής που παρέχει στους κατοίκους της, την ανεπτυγμένη οικονομία της, τις δημόσιες συγκοινωνίες της και το γεγονός ότι αποτελεί μια πολύ ασφαλή πόλη. Στα αρνητικά, ωστόσο, πρέπει να συμπληρώσουμε ότι το κόστος ζωής εκεί είναι ένα από τα πιο υψηλά στην Ευρώπη.

Για την 4η θέση μεταφερόμαστε στον Καναδά και το Calgary, όπου μπορεί ο χειμώνας να είναι παγωμένος, ειδικά για τα δεδομένα της Ελλάδας, αλλά αποτελεί ένα από τα πιο ηλιόλουστα μέρη του Καναδά, με υψηλούς δείκτες ασφάλειας, υγειονομικής περίθαλψης και περιβαλλοντικής ποιότητας.

Για την 5η θέση παραμένουμε στον Καναδά, αυτή τη φορά, όμως, στο Βανκούβερ, το οποίο ενώ έχει πιο ήπιο κλίμα, χαρακτηρίζεται από πολλές βροχές. Αυτό, όμως, δεν το εμποδίζει να μπει στη λίστα με τα καλύτερα μέρη του κόσμου, αφού αποτελεί μια καθαρή, ασφαλή, πολυπολιτισμική πόλη με οικονομία που ανθίζει.

Επιστροφή στην Ελβετία για την 6η θέση, όπου συναντάμε την πανέμορφη Γενεύη, με το φυσικό στοιχείο να είναι διάχυτο. Αυτό σημαίνει ότι ενδείκνυται για πολλές δραστηριότητες στη φύση, ενώ ταυτόχρονα έχει πολύ καλό εκπαιδευτικό σύστημα. Κι εδώ, όμως, το κόστος ζωής είναι πολύ υψηλό.

Την 7η θέση κατέκτησε η Φραγκφούρτη, μια πόλη που συνδέεται με πολλές άλλες και αυτό αποδεικνύεται από το ότι οι περισσότεροι έχουμε κάνει μια στάση εκεί στα ταξίδια μας. Πέραν τούτου, τη χαρακτηρίζει και η δυνατότητα να ξεκινήσει κάποιος μια επιχείρηση και να τη λειτουργήσει πολύ εύκολα σε σχέση με άλλες χώρες. Ταυτόχρονα, η ασφάλεια και το σύστημα υγείας είναι σε υψηλό επίπεδο.

Το Τορόντο βρίσκεται στην κορυφαία δεκάδα, στην 8η θέση, κι όχι άδικα, αφού αποτελεί επιχειρησιακό και οικονομικό κέντρο, προσελκύοντας πολλούς νέους επιχειρηματίες. Στη συνέχεια της λίστας, το Άμστερνταμ αποτελεί επίσης μια ιδανική πόλη για επιχειρηματίες, αλλά και για όσους αγαπούν το ποδήλατο, το οποίο και σίγουρα θα απολαύσουν εκεί. Ο πολιτισμός και οι υποδομές επίσης ξεχωρίζουν ανάμεσα σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Η δεκάδα ολοκληρώνεται με μια βόλτα στην άλλη άκρη του πλανήτη, στην Οσάκα της Ιαπωνίας, η οποία εκτός του ότι είναι μια πολύ ασφαλής πόλη, σκοράρει ψηλά και στους δείκτες της περίθαλψης, της επιχειρησιακής ελευθερίας και στον στεγαστικό τομέα, ενώ έχει και υπέροχη κουζίνα


www.clickatlife.gr