Ψήνεται και μοσχομυρίζει το σπίτι. Το βάζετε δίπλα στον πρωινό ή στον απογευματινό καφέ, το δίνετε για σνακ στα παιδιά, κι όποτε σας πιάνει μια μικρή υπογλυκαιμία, κόβετε ένα κομμάτι, αφράτο, νόστιμο, κεντημένο ομοιόμορφα με σταφίδες.

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα του κέικ

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε τα αυγά με το λιωμένο βούτυρο και το τυρί κρέμα. Ρίξτε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε.
  2. Κρατήστε 3-4 κουταλιές αλεύρι και πασπαλίστε με αυτό τις σταφίδες. Αλευρώστε τες πολύ καλά για να σταθούν σε διάφορα σημεία στο κέικ, για να μην πέσουν όλες στη βάση του καθώς ψήνεται.
  3. Ρίξτε το υπόλοιπο αλεύρι στο μείγμα, ανακατέψτε, προσθέστε και τις αλευρωμένες σταφίδες και ανακατέψτε.
  4. Βουτυρώστε και αλευρώστε το εσωτερικό της φόρμας για κέικ. Αδειάστε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά.