Αφράτο κέικ με σταφίδες
Ψήνεται και μοσχομυρίζει το σπίτι. Το βάζετε δίπλα στον πρωινό ή στον απογευματινό καφέ, το δίνετε για σνακ στα παιδιά, κι όποτε σας πιάνει μια μικρή υπογλυκαιμία, κόβετε ένα κομμάτι, αφράτο, νόστιμο, κεντημένο ομοιόμορφα με σταφίδες.
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 300 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 100 γρ. σταφίδες
- 1 βανίλια σκόνη
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα του κέικ
Εκτέλεση
- Χτυπήστε τα αυγά με το λιωμένο βούτυρο και το τυρί κρέμα. Ρίξτε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε.
- Κρατήστε 3-4 κουταλιές αλεύρι και πασπαλίστε με αυτό τις σταφίδες. Αλευρώστε τες πολύ καλά για να σταθούν σε διάφορα σημεία στο κέικ, για να μην πέσουν όλες στη βάση του καθώς ψήνεται.
- Ρίξτε το υπόλοιπο αλεύρι στο μείγμα, ανακατέψτε, προσθέστε και τις αλευρωμένες σταφίδες και ανακατέψτε.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε το εσωτερικό της φόρμας για κέικ. Αδειάστε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά.