Oι εκδηλώσεις βίας είναι μέρος της ζωής των εφήβων: Οι έφηβοι αμφισβητούν τον κόσμο που ζουν και αναπτύσουν την σκέψη «να αλλάξουμε τον κόσμο και να τον αλλάξουμε τώρα».

Βλέπουμε συχνά αυτή την επαναστατική διάθεση και μέχρι ένα σήμειο θα τολμούσαμε να πούμε οτι είναι μέρος μιας διαδικασίας περάσματος από την εφηβική στην πιο ώριμη ενήλικη ζωή. Ο αρνητισμός του εφήβου, που συνδέεται με τη διαδικασία για την ωρίμασή του και την απόκτηση μιας «ταυτότητας», δεν είναι κατά κανόνα κάτι το ανησυχητικό. 

Όταν όμως η βία πληγώνει και τραυματίζει ανήλικα παιδιά, συνομίλικα παιδιά σ ένα γνώριμο σχολικό περιβάλλον τότε χρειάζεται αντιμετώπιση και φυσικά μέτρα πρόληψης ώστε να πάψει αυτή η μορφή βίας να υφίσταται.

Η κ. Ελένη Ανδρέου, Διευθύντρια στην εταιρεία Εργαστήριο Αναπτυξιακής & Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας Παν/μίου Θεσσαλίας, παρουσίασε πρόσφατα μαζί με την ομάδα της στην 9η διεθνή Συνάντηση Κλινικών και ψυχολόγων Υγείας που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία στη Βαλένθια, μια πολύ ενδιαφέρουσα εργασία με τίτλο: “A retrospective study of bullying experience in young adults: Mixed research methods”. Με αφορμή αυτή την παρουσίαση και τα συμπεράσματα από τη διεθνή αυτή συνάντηση,η κ. Ανδρέου μίλησε ως καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή Ennitime is a good time στην Εννη Λεβέντη και στον Φώτη Σπανό

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Δυστυχώς, σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, η Μεσόγειος έχει το προβάδισμα στα επεισόδια βίας μεταξύ ανηλίκων.

SYN ADV GROUP