Την Παρασκευή (03/06) στις 13:30 πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο Père Lachaise του Παρισιού η κηδεία του σπουδαίου συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (17/05) στο Παρίσι σε ηλικία 79 ετών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί την οικογένεια του μουσικοσυνθέτη η κηδεία ήταν πολιτική, ενώ εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η αποτέφρωση του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη.
Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε ένα CD με ανέκδοτη μουσική του συνθέτη.
Βαγγέλης Παπαθανασίου: Παρών στην κηδεία και ο Ρομάν Πολάνσκι

Στην τελετή παραβρέθηκαν η επί 30 έτη σύντροφος του συνθέτη Λώρα Μεταξά και μέλη της οικογένειάς του. Επίσης, ο Ρομάν Πολάνσκι, ο Γιώργος Χωραφάς, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο θεωρητικός φυσικός και στέλεχος της NASA Σκοτ Μπόλτον, η πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Αγλαΐα Μπαλτά και η πρώην βασίλισσα της Περσίας, Φαράχ Ντιμπά Παχλαβί.

Οι επικήδειοι ξεκίνησαν με ένα συγκινητικό μουσικό κομμάτι που έγραψε και ερμήνευσε ειδικά για την περίσταση ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

Στην προσωπικότητα και στο έργο του συνθέτη αναφέρθηκαν κατά σειρά ο νευροχειρουργός Χρήστος Τέγος, η συντηρήτρια έργων τέχνης Αγγελική Μαχάον, ο γιατρός και ερευνητής Δημήτρης Σκόκος και ο δικηγόρος, εκπρόσωπος επί δεκαετίες και στενός φίλος του, Ευάγγελος Καλαφάτης, που ήταν ο μόνος που μίλησε στα ελληνικά
Μετά το τέλος των ομιλιών ακούστηκαν εμβληματικά μουσικά κομμάτια του συνθέτη, όπως: Light and Shadow από το «1492», Eternal Alexander από το «Alexander», One Alone και Love Theme από το «Blade Runner» και το Prelude από το έργο «Voices».