Μία μεγάλη διαδικτυακή καμπάνια διεξάγεται, εδώ και μερικές μέρες, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων που θα καλύψουν μέρος των δικαστικών εξόδων της οικογένειας του αδικοχαμένου Βασίλη Μάγγου. Ο πατέρας του Βασίλη, Γιάννης Μάγγος, στην αγώνα του για τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού του, υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπαιτίου για την κακοποίηση που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του γιου του.

Μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, ο Γιάννης Μάγγος κάνει έκκληση για την βοήθεια του κόσμου ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα δικαστικά έξοδα της οικογένειας. «Στηρίξτε με κάθε μέσο, βοηθήστε να γίνει γνωστή η ιστορία του Βασίλη Μάγγου και των ανθρώπων που αγωνίζονται στον Βόλο», ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του.

Ήδη, την οικογένεια στην δικαστική μάχη για την απόδοση ευθυνών στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του θανάτου του παιδιού της, συνδράμει η Νομική Ομάδα του Συντονισμού που έχει αναλάβει την νομική διάσταση της υπόθεσης.

Το γκραφίτι στη μνήμη του Βασίλη

Η ομάδα πολιτικού γκραφίτι, Political Stencil, σε συνεργασία με τη νομική ομάδα που στηρίζει την οικογένεια, δημιούργησε ένα τεράστιο γκραφίτι σε κτίριο που παραχωρήθηκε γι’ αυτό τον σκοπό στον Βόλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Μάγγος έχασε τη ζωή του τον Ιούλιο του 2020, και περίπου έναν μήνα μετά την καταγγελία του για άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς (μετά τον όποιο, μάλιστα νοσηλεύτηκε).

Δείτε σχετικό βίντεο :

https://www.youtube.com/watch?v=1_14rLVKYdE