Πέντε χρόνια παρακολουθούσαν οι αρχές τον γνωστό και πολυβραβευμένο συγγραφέα παιδικών και εφηβικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίστηκε για πορνογραφία ανηλίκων.

Ο συγγραφέας ήταν γνωστός στις αρχές σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, καθώς «κατέβαζε» και αποθήκευε πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 12 ετών, το οποίο αλίευε ακόμα και από το «dark web».

Τους τελευταίους πέντε μήνες ωστόσο, ήταν σε εξέλιξη η εντατική διαδικτυακή παρακολούθησή του από τις αρχές μέσω του λογισμικού Child Protection System ενώ από όσα προέκυψαν, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε μετά από έφοδο στο σπίτι του 2 σκληρούς δίσκους με πάνω από 100 βίντεο σκληρού πορνογραφικού υλικού με ανήλικα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι αρχές γνώριζαν εδώ και 5 χρόνια τη δράση του συγγραφέα στο διαδίκτυο καθώς σποραδικά κατέβαζε διάφορα βίντεο αλλά όχι ξεκάθαρα πορνογραφικά.
Ωστόσο, η ίδια πηγή αναφέρει ότι τον τελευταίο χρόνο σήμανε συναγερμός όταν παρατηρήθηκε ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου άρχισε να κατεβάζει και να αποθηκεύει συνεχώς «σκληρά αρχεία παιδικής πορνογραφίας, τόσο από το ανοικτό όσο και το «dark web».

Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστό ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, τέως επικεφαλής του τμήματος παιδικών βιβλίων σε μεγάλο εκδοτικό οίκο, είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης από τις 18 Οκτωβρίου καθώς έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του σε βαθμό κακουργήματος.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον εντόπισε να κατεβάζει πορνογραφικό υλικό με παιδιά, με τη βοήθεια του ειδικού λογισμικού «Child Protection System», χωρίς να έχει προηγηθεί καταγγελία.

Χθες ο δικηγόρος του, Σταύρος Γεωργόπουλος, ισχυρίστηκε ότι «Δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία, υπόνοια ή νύξη εναντίον του συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου».

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο πελάτης του «εξέφρασε την απέχθειά του όσον αφορά το συγκεκριμένο υλικό» που είχε στην κατοχή του. «Γενικώς, ιστορικά μέχρι σήμερα, η θεματολογία του αφορούσε και προσέγγιζε ζητήματα κομβικής σημασίας και ιδιαίτερης απαξίας. Έχει συγγράψει βιβλία για την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τον σχολικό εκφοβισμό. Σε ένα τελευταίο του βιβλίο είχε περιγράψει ένα σκηνικό βιασμού».

Κατά τον συνήγορο του, ο συγγραφέας ήθελε «να συγγράψει κάτι με καταγγελτικό πρόσημο ως προς αυτές τις συμπεριφορές σεξουαλικής κακοποίησης (…) ήθελε να έχει πρωτογενές υλικό».

Σημειώνεται δε, ότι τα παιδικά βιβλία, που έχει γράψει, κυκλοφορούν ακόμα στην αγορά ενώ ο εκδοτικός οίκος σε δήλωσή του ανακοίνωσε χθες ότι έχει ήδη σταματήσει κάθε μορφής συνεργασία με τον συγγραφέα.
Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ