Ο ενθουσιασμός κορυφώνεται στην Μεγάλη Βρετανία, καθώς σήμερα ο Κάρολος στέφεται βασιλιάς σε μια λαμπρή τελετή στο Λονδίνο.
Όπως έχει γίνει γνωστό, οι υψηλοί προσκεκλημένοι του βασιλιά Καρόλου είναι μόνο 2.300, ένας πολύ περιορισμένος αριθμός σε σύγκριση με τους 8.000 καλεσμένους στην τελετή στέψης της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ το 1953.

Γαλαζοαίματοι και ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο δίνουν το παρών στο Ηνωμένο Βασίλειο για να τιμήσουν αυτή τη σημαντική ημέρα για τη βασιλική οικογένεια.
Βασιλιάς Κάρολος: Οι υψηλοί προσκεκλημένοι στη δεξίωση της Παρασκευής

Νωρίτερα, το απόγευμα της Παρασκευής, έφτασαν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ οι πρώτοι καλεσμένοι για τη δεξίωση του παλατιού. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Έντουαρντ χαιρέτησαν τους καλεσμένους και φυσικά συνομίλησαν μαζί τους.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ με την σύζυγό του, η Τζιλ Μπάιντεν σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ, η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Ολένα Ζελένσκα αλλά και γαλαζοαίματοι από το Μονακό, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ισπανία, από κάθε γωνιά του πλανήτη, έφταναν ο ένας μετά τον άλλον το απόγευμα της Παρασκευής για να τιμήσουν τον Κάρολο.

Στη δεξίωση του βασιλιά Καρόλου στο Μπάκιγχαμ έδωσαν το «παρών» η σύζυγος του τέως βασιλιά, Κωνσταντίνο, Άννα Μαρία, μαζί με τον γιο της Παύλο και τη σύζυγό του, Μαρί Σαντάλ.

Εντυπωσιακή ήταν και η είσοδος της βασίλισσας Λετίσια της Ισπανίας, που προτίμησε να χρησιμοποιήσει την «διπλωματία της Μόδας» και φόρεσε πράσινη μίντι τουαλέτα της Βρετανίδας σχεδιάστριας Βικτόρια Μπέκαμ. Μαζί της ο βασιλιάς Φελίπε, αν και το ζεύγος ταξίδεψε στο Λονδίνο με διαφορετικές πτήσεις.
Ο Κάρολος βγήκε από τις πύλες του παλατιού με το βασιλικό αυτοκίνητό του όμως σταμάτησε στα μισά της μεγάλης λεωφόρου που οδηγεί στο Μπάκιγχαμ. Στην περιοχή αυτή έχουν κατασκηνώσει εδώ και μέρες πολλοί Βρετανοί, ενόψει της τελετής. Αντάλλαξε χειραψία και χαμόγελα με πολλούς από αυτούς ενώ άλλοι τον επευφημούσαν με ζητωκραυγές και φωνάζοντας «Ο Θεός να σώζει τον βασιλιά».

Τελετή στέψης δεν έχει πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 70 χρόνια. Οκτώ μήνες μετά την άνοδό του στο θρόνο έπειτα από το θάνατο της Ελισάβετ Β’, ο 74χρονος μονάρχης, συνοδευόμενος από την 75χρονη βασίλισσα Καμίλα, θα λάβει το στέμμα και το χρίσμα στο αββαείο του Ουεστμίνστερ ενώπιον 2.300 προσκεκλημένων και ασφαλώς εκατοντάδων εκατομμυρίων τηλεθεατών.