Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ βύθισε σε θλίψη το Ηνωμένο Βασίλειο, με πολίτες να σπεύδουν έξω από το Μπάκιγχαμ, το κάστρο του Γουίνσδορ και το Μπαλμόραν προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στην μονάρχη.
Το The Royal Parks, η φιλανθρωπική οργάνωση που δημιουργήθηκε για τη διαχείριση των στρεμμάτων βασιλικών πάρκων σε όλο το Λονδίνο, κάλεσε τους πολίτες να μην αφήνουν αρκουδάκια Paddington και σάντουιτς με μαρμελάδα προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Δεν πρέπει να φέρνετε αντικείμενα, όπως αρκουδάκια ή μπαλόνια», αναφέρουν, ζητώντας να προτιμηθούν λουλούδια.

Ο ιστότοπος του Royal Parks σημειώνει, επίσης, ότι το περιτύλιγμα από τα λουλούδια θα πρέπει να αφαιρείτε, ώστε να κρατήσουν πιο πολύ αλλά και να βοηθήσει στη μετέπειτα κομποστοποίηση, η οποία θα ακολουθήσει μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου.
Οι κάρτες είναι δεκτές, αλλά θα πηγαίνουν προς αποθήκευση εκτός του χώρου και τα αναμμένα κεριά θα σβήνονται και θα αφαιρούνται.
Υπενθυμίζεται ότι η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκεται στην επίσημη βασιλική κατοικία στη Σκωτία. Σήμερα γύρω στις 16:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) με νέα συνοδεία θα μεταφερθεί από το παλάτι του Χόλιρουντ στο καθεδρικό ναό του Αγίου Αιγιδίου (Σεντ Τζάιλς) του Εδιμβούργου.
Με πληροφορίες Daily Mail