Ρυθμιστής  της πολιτικής ζωής στη Βουλγαρία αναδείχθηκε μετά τις εκλογές της περασμένης εβδομάδας ο Σλάβι Τριφόνοφ, ένας δημοφιλής τραγουδιστής και τηλεοπτικός παρουσιαστής. Συγκεντρώνοντας το 17,7% των ψήφων και τερματίζοντας στη δεύτερη θέση, το κόμμα διαμαρτυρίας «Υπάρχει τέτοιος λαός» του δημοφιλούς τραγουδιστή και τηλεοπτικού παρουσιαστή, γνωστού για τη σφοδρή κριτική του στην κυβέρνηση, πιθανότατα θα λάβει εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση εάν αποτύχει ο Μπόικο Μπορίσοφ.

Γεννημένος στο Πλέβεν το 1966 ο Τριφόνοφ φοίτησε σε μουσικό σχολείο, προτού μετακομίσει στα μέσα της δεκαετίας του 1980 στη Σόφια. Ο Τριφόνοφ, νυν ιδιοκτήτης του καλωδιακού τηλεοπτικού δικτύου 7/8 TV, άρχισε να κτίζει τη φήμη του στις αρχές της δεκαετίας του 1990 λίγο μετά την πτώση του κομμουνισμού με τη συμμετοχή του στην ομάδα παραγωγής του δημοφιλούς τηλεοπτικού σόου Κu-Ku  και στο ομώνυμο μουσικό γκρουπ, ένα από τα δημοφιλέστερα της χώρας.

Όταν ξέσπασαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βουλγαρία το 1997 λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, ο Τριφόνοφ άρχισε να παίζει στα συλλαλητήρια τραγούδια και εξελίχθηκε σταδιακά σ’ έναν από τους δημοφιλέστερους τηλεπαρουσιαστές, καθώς η εκπομπή του προβαλλόταν ανελλιπώς από το 2000 μέχρι το 2019, όπου ίδρυσε το κόμμα του, το «Όχι Τέτοιο Κράτος», που μετονομάστηκε σε «Υπάρχει Τέτοιος Λαός».

Αναλυτές εκτιμούν ότι η είσοδος του Τριφόνοφ στην πολιτική σκηνή της χώρας – βαδίζονας στα βήματα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Ουκρανού προέδρου Βολόντιμιρ Ζελένσκι – αντιπροσωπεύει την συνέχιση μιας μακράς προσπάθειας για τη δημιουργία στη Βουλγαρία ενός βιώσιμου λαϊκιστικού αντισυστημικού κόμματος. 


Η άνοδος του Τριφόνοφ στην πολιτική σκηνή της Βουλγαρίας θυμίζει την πορεία του πρώην κωμικού Ζελένσκι, που ενσάρκωνε έναν «κατά τύχη πρόεδρο» της Ουκρανίας σε δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή, μέχρι που κέρδισε τις εκλογές και κατέκτησε το ύπατο αξίωμα της χώρας του το 2019. Σημειώνεται ωστόσο ότι η υποψηφιότητα του Ζελένσκι αιφνιδίασε στην Ουκρανία, ενώ ο «Σλάβι» αρθρώνει χρόνια τώρα καταγγελτικό λόγο.

Το 2016 πρωτοστάτησε στη διοργάνωση δημοψηφίσματος για συνταγματικές αλλαγές και τα αιτήματα αποτέλεσαν βάση για τη δημιουργία του κόμματός του. 
Οι επόμενες κινήσεις του Τριφόνοφ θα καθορίσουν αν θα ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης της Βουλγαρίας με τη στήριξη του απερχόμενου πρωθυπουργού ή θα φέρει τη χώρα πιο κοντά σε νέες κάλπες. Παρότι η αποχώρηση του Μπορίσοφ είναι μία νίκη στα μάτια των αντικυβερνητικών διαδηλωτών δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι ο «Σλάβι» δεν θα φέρει την ποθούμενη αλλαγή και θα είναι «μια από τα ίδια».  

Ο Τριφόνοφ έχει κατ’ επανάληψη απορρίψει το ενδεχόμενο σύμπραξης με κάποιο από τα τρία παραδοσιακά κόμματα, τους κεντροδεξιούς του Μπορίσοφ, τους Σοσιαλιστές ή το κόμμα της τουρκικής μειονότητας. Σχεδόν όλα τα κόμματα της επόμενης Βουλής της Βουλγαρίας έχουν προτείνει να τον στηρίξουν, αλλά ο Τριφόνοφ δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τις κινήσεις του.