Οι αρχές στην πόλη Ρίο ντε Τζανέϊρο ερευνούν επί του παρόντος πώς ένας άνδρας κατάφερε να λάβει τουλάχιστον πέντε δόσεις τριών διαφορετικών εμβολίων για τον κορονοϊό μέσα σε μόλις 10 ημέρες.

Σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία, ο άνδρας που δεν κατονομάζεται άρχισε να λαμβάνει εμβόλια Covid-19 τον Μάιο και συνέχισε να λαμβάνει νέα εμβόλια μέχρι τον Ιούνιο, μέχρι που ο μαραθώνιος εμβολιασμού του ανακαλύφθηκε τελικά από το προσωπικό σε ένα σταθμό εμβολιασμού νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ενώ προσπαθούσε να κάνει ακόμη ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Τα αρχεία που περιήλθαν στην κατοχή των βραζιλιάνικων μέσων ενημέρωσης δείχνουν ότι ο άνδρας έκανε το πρώτο του εμβόλιο Pfizer στις 12 Μαΐου, τη δεύτερη δόση AstraZeneca στις 5 Ιουνίου, τη δεύτερη δόση Coronavac στις 17 Ιουνίου, άλλη μια δόση Pfizer, στις 9 Ιουλίου, και την “πρώτη δόση” Coronavac στις 21 Ιουλίου. Δεν είναι σαφές ποια υποτίθεται ότι ήταν η έκτη δόση του.

Αρχικά, οι αρχές πίστεψαν ότι τα συγκεχυμένα αρχεία εμβολιασμού του άνδρα ήταν απλώς μια δυσλειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, αλλά η Globo ανέφερε ότι μια αρχική έρευνα από το Δημοτικό Τμήμα Υγείας του Ρίο έδειξε ότι δεν επρόκειτο για κάποιο είδος σφάλματος καταχώρησης. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, τα αρχεία της “πρώτης” ή της “δεύτερης” δόσης αναφέρουν μόνο τις πληροφορίες που έδωσε ο άνδρας στον υπάλληλο όταν έφτασε στον σταθμό εμβολιασμού, οπότε δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν είχε όντως κάνει το πρώτο εμβόλιο, πριν κάνει το δεύτερο.

Η υπόθεση διερευνάται για να εντοπιστεί αν πρόκειται για παράλειψη καταχώρησης των προηγούμενων δόσεων του άνδρα στο σύστημα ή για κάποια άλλη “παρατυπία”», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Δημοτικό Τμήμα Υγείας του Ρίο.

Η είδηση αυτή έρχεται σε μια εποχή που η Βραζιλία αντιμετωπίζει μια “κρίσιμη” έλλειψη εμβολίων, με εκατομμύρια ανθρώπους να περιμένουν να πάρουν την πρώτη τους δόση. Περιπτώσεις ανθρώπων που φέρονται να πήραν την τρίτη τους δόση έχουν αναφερθεί από τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιος πήρε πέντε ολόκληρες δόσεις από τρεις διαφορετικούς τύπους εμβολίων

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ :

https://www.youtube.com/watch?v=21elzymI5b8&t=3s