Δωρεάν πρωινό, καραμέλες και γλυκά ή δώρα -αυτά είναι μόνο μερικά από τα προνόμια και τα κίνητρα που προσφέρουν οι εργοδότες στο γραφείο για να φέρουν τους εργαζόμενούς τους πίσω στα γραφεία τους μετά από ενάμιση χρόνο στο σπίτι.

Η City of London Corporation, το διοικητικό όργανο για το Square Mile της βρετανικής πρωτεύουσας, καλωσόρισε τους εργαζόμενους, διοργανώνοντας μια εκδήλωση με δωρεάν μπύρα την περασμένη Πέμπτη, όπου οι συνάδελφοί θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν για ένα ποτήρι μπύρας και φαγητό στο δρόμο.

Η εταιρεία επενδύσεων Fidelity International είναι μία από αυτές που προσφέρει κεράσματα στους σχεδόν 2.900 εργαζομένους της. Όσοι εισέρχονται στο χώρο εργασίας θα μπορούν να απολαύσουν δωρεάν πρωινό για μια εβδομάδα από τη Δευτέρα, καθώς και δωρεάν φρούτα. Καρότσια με γλυκά και ποπ κορν θα είναι επίσης διαθέσιμα σε ορισμένες ημέρες.

Προσφέρεται επίσης δωρεάν πρωινό μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου για 1.300 άτομα που απασχολούνται στο δικηγορικό γραφείο City Slaughter and May, καθώς και επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού από ανοξείδωτο ατσάλι στα εταιρικά χρώματα. Η εταιρεία υιοθετεί επίσης ένα ευέλικτο μοντέλο εργασίας σύμφωνα με το οποίο οι εργαζόμενοι θα περνούν το 60% του χρόνου τους στο γραφείο και το 40% στο σπίτι.

Ένα από τα πιο προσοδοφόρα κίνητρα είναι η PwC, της οποίας το εργατικό δυναμικό 22.000 ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα λάβει επιπλέον 1.000 λίρες τον Σεπτέμβριο καθώς η εταιρεία μεταβαίνει σε υβριδικό μοντέλο εργασίας, συμπεριλαμβανομένων δύο ή τριών ημερών την εβδομάδα στο γραφείο. Αν και το να λάβουν οι υπάλληλοι το μπόνους δεν εξαρτάται από την τηλεργασία, προτάθηκε σε εσωτερικό σημείωμα ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα επιπλέον χρήματα για να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης.

Τα δώρα ή οι συγκεντρώσεις είναι ένας τρόπος για να «κάνετε τους εργαζόμενους να νιώθουν ότι χαίρουν εκτίμησης και αναγνωρίζεται η αξία τους» μετά από μια περίοδο απομόνωσης, σύμφωνα με τον ψυχολόγο Lee Chambers, ο οποίος διευθύνει την εταιρεία εκπαίδευσης Essentialise με έδρα το Πρέστον.

«Φυσικά, μερικοί άνθρωποι είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι που επιστρέφουν στο γραφείο και κάποιοι είναι λίγο πιο διστακτικοί, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, αν γνωρίζουν ότι έρχεται κάποια διασκέδαση και χαλάρωση στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν ή κάτι περιμένει στο γραφείο τους, δίνει στους υπαλλήλους ένα αίσθημα σταθερότητας κατά την επιστροφή και την αίσθηση ότι είναι μέρος κάτι μεγαλύτερου ».