Ο Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία των Τόρις και επομένως τη βρετανική πρωθυπουργία.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει ότι: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια σπουδαία χώρα αλλά αντιμετωπίζουμε μια βαθιά οικονομική κρίση. Γι’ αυτό θα είμαι υποψήφιος για ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος και ο επόμενος πρωθυπουργός σας. Θέλω να διορθώσω την οικονομία μας, να ενώσω το κόμμα μας και να τα καταφέρω για τη χώρα μας».
Ο Σούνακ, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, έχει ήδη συγκεντρώσει 100 βουλευτές οι οποίοι των στηρίζουν, κάτι που χρειάζεται για να επικυρωθεί η υποψηφιότητά του στην εσωκομματική διαδικασία των Τόρις.
Τι ισχύει για Τζόνσον και Μόρντοντ

Ο Μπόρις Τζόνσον θα συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία της χώρας, δήλωσε σήμερα στο Sky News ο Κρις Χίτον-Χάρις, υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία, δηλώνοντας ότι ο πρώην ηγέτης έχει αρκετή στήριξη από τους βουλευτές για να περάσει το όριο των 100 ψήφων.
Ερωτηθείς για το εάν ο Τζόνσον θα είναι υποψήφιος, ο Χίτον-Χάρις δήλωσε: «Ναι, αυτό πιστεύω».
«Έχουμε όντως τους αριθμούς… δεν είναι αυτό πρόβλημα», πρόσθεσε.
Από τη δική της μεριά, η Πένι Μόρντοντ δήλωσε ότι παραμένει στη μάχη για να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πίσω από τους αντιπάλους της Ρίσι Σούνακ και Μπόρις Τζόνσον σε ό, τι αφορά τον αριθμό των δεδηλωμένων υποστηρικτών τους, απορρίπτοντας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έχει συζητήσει μια συμφωνία με τον Τζόνσον.

«Είμαι πολύ βέβαιη για τη διαδικασία που ακολουθούμε. Σας λέω ότι είμαι σε αυτό για το κερδίσω», δήλωσε η Μόρντοντ σήμερα στο BBC. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι «απολύτως ψευδές» το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο συζήτησε με τον Τζόνσον την αποχώρησή της από τη διαδικασία, με αντάλλαγμα ένα αξίωμα.